bollen-bloemen-innovatie7

Eerste editie Nationaal Horti Symposium

Op 6 maart, voorafgaand aan de glastuinbouwbeurs HortiContact (van 5, 6 en 7 maart) vindt de eerste editie van het Nationaal Horti Symposium plaats. Dit symposium staat in het teken van de toekomst van de glastuinbouwsector. Hierbij wordt ingegaan op de meest cruciale vraag binnen de Nederlandse glastuinbouwsector van dit moment: hoe gaat de sector met zijn energierisico om en welke mogelijke strategieën levert dat op?

Eerste editie Nationaal Horti Symposium

Het Nationaal Horti Symposium is ontstaan uit de behoefte om een platform te creëren waar glastuinders samenkomen om te discussiëren over de toekomst van de sector. Het beursteam van HortiContact heeft in samenwerking met vakblad Onder Glas een interessant programma samengesteld. Met specifieke aandacht voor afzet, duurzaamheid, energie en de invloed van politieke factoren. Het symposium biedt bezoekers de mogelijkheid om kennis te delen, te netwerken en kennis te maken met nieuwe oplossingen.
Tijdens het symposium zal Dick Veerman van Foodlog optreden als dagvoorzitter. Remco de Boer van Energie Studio schuift aan om zijn oordeel te geven over o.a. de beschikbaarheid van energie. Tevens zullen we luisteren naar de visie van Bouke Arends, burgemeester van Naaldwijk. Ook Puck van Holstein van World Horti Center geeft een kijkje in haar visie over de toekomst van de Nederlandse sector. Alle overige sprekers worden binnenkort bekendgemaakt.

Programma

Inloop: 10.00 uur
Start programma: 10.30 uur
Netwerklunch: 12.30 uur

De namen van de eerste sprekers zijn nu bekend gemaakt. Zo treedt Dick Veerman van Foodlog op als dagvoorzitter en deelt zijn inzichten in prikkelende gesprekken met verschillende gasten. Remco de Boer van Studio Energie geeft zijn oordeel over de beschikbaarheid van energie en politiek energiebeleid. Jelte van Kammen van Harvest House gaat in op strategieën om met de onzekere toekomst om te gaan. Bouke Arends, burgemeester van Naaldwijk, licht de rol toe van lokale overheden in de ondersteuning van duurzame initiatieven. Puck van Holstein, CEO van World Horti Center, geeft een kijkje in haar visie op de toekomst van de Nederlandse sector.

Glastuinders welkom

Alle Nederlandse glastuinders zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het Nationaal Horti Symposium. Op een prikkelende en interactieve manier wordt ingegaan op de duurzame en bloeiende toekomst van de Nederlandse glastuinbouwsector. Samen worden de kansen en valkuilen ontdekt op weg naar een veerkrachtige en succesvolle toekomst. Aanmelden voor het symposium kan kosteloos tijdens het bestellen van een gratis toegangsticket voor HortiContact 2024.

HortiContact

De aankomende editie van HortiContact is op 5, 6 en 7 maart 2024 in Evenementenhal Gorinchem. De openingstijden zijn aangepast ten opzichte van voorgaande edities: dinsdag en donderdag van 10.00 tot 18.00 uur, de tijden voor de woensdag zijn ongewijzigd: 13.00 tot 21.00 uur.
Voor meer informatie: www.horticontact.nl.

Eerste editie Nationaal Horti Symposium

Datum

06/03/2024

Tijd

10:00 - 12:30

Locatie

Locatie nog onbekend