bollen-bloemen-innovatie7

Demodag plaatsspecifiek spuiten in gewassen

Het project Digital Farming NHN nadert na bijna drie jaar zijn afronding. Dit willen we op passende wijze vieren door middel van een afsluitende demonstratie. Deze wordt georganiseerd in samen met een studiedag van de Bollenacademie. Op dinsdagochtend 10 oktober geven projectpartners een toelichting op de resultaten van het project en demonstreren we de potentie van plaatsspecifiek telen. 

Deelnemers aan de studiedag (o.a. mbo- en hbo-studenten) volgen ‘s ochtends eerst een eigen programma en krijgen begin van de middag ook een demonstratie van het project Digital Farming.

De demonstratie is nadrukkelijk ook bedoeld voor agrarisch ondernemers en andere geïnteresseerden. Tijdens de demo gaan we het land op met de Veldspuit. We laten zien wat we in dit project hebben bereikt met het realtime, plaatsspecifiek spuiten van gewassen en bespreken welke stappen er nog gezet moeten worden. Na de lunch kunnen bezoekers van de demodag desgewenst aansluiten bij de programmaonderdelen van de Bollenacademie studiedag.

Aanmelden

Voor deze demodag is plek voor een beperkt aantal belangstellenden. De organisatie maakt een selectie van gasten indien het aantal aanmeldingen de beschikbare capaciteit overschrijdt. Meld je hier aan.

Programma

10.00 uur: Ontvangst

10.30 uur: Achtergrond Digital Farming NHN

10.45 uur: Inholland, ontwikkeling plaats specifieke toepassingen

11.00 uur: BBLeap, Voorbereiding en werking spotspraying

11.15 uur: Velddemonstratie Spotspray toepassing

12.00 uur: Afsluitende Lunch

12.45 uur: Optioneel aansluiting programma Bollenacademie

  • 12.40: Rondleiding bij Vertify langs drie locaties: kas, schuur en demo Digital Farming (in drie groepen)
  • 14.00: Bedrijfsbezoek Boon & Breg, Cornelis Kuinweg 29, Andijk
  • 15.30: Einde.

Datum

10/10/2023

Tijd

10:00 - 15:30

Locatie

Vertify
Demodag plaatsspecifiek spuiten in gewassen