bollen-bloemen-innovatie7

Lefeber lezing: De bloembollensector – een cultuur in transitie

Op maandag 26 februari verzorgt Henk Westerhof de derde Lefeberlezing in Theater Floralis in Lisse. Hoe anticipeer je op maatschappelijke en politieke ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en ecologie?

Lefeber lezing: De bloembollensector - een cultuur in transitie

De bloeiende bollenvelden zijn wereldwijd een handelsmerk van de BV Nederland. Achter die kleurrijke velden gaat een business schuil van veredelaars, kwekers, internationaal opererende handelsbedrijven en verschillende toeleveranciers.

Henk Westerhof heeft tot aan zijn pensioen in verschillende functies bij Royal Anthos (voorheen de Bond van Bloembollenhandelaren) gedurende bijna 40 jaar de belangen van de bloembollensector behartigd. In die periode heeft hij de sector, de regio’s en de bedrijven zien veranderen van een ambachtelijke naar een meer industriële keten, die nu staat voor een transitieproces om een nieuwe bestaanszekerheid veilig te stellen.

Thema van de avond: Hoe te anticiperen op maatschappelijke en politieke ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en ecologie?

Details bijeenkomst

Datum

26/02/2024

Tijd

20:00 - 22:00

Locatie

Museum de Zwarte Tulp
Lefeber lezing: De bloembollensector – een cultuur in transitie