bollen-bloemen-innovatie7

Bollenstreek in Bedrijf 2023

Bollenstreek in Bedrijf is het jaarlijkse evenement voor de promotie van agrarische bedrijven in de Bollenstreek. Op de tweede zaterdag van augustus opent een aantal bedrijven hun deuren voor het publiek. Stap op zaterdag 12 augustus in de wereld van de tuinbouw en maak kennis met de ondernemers, de sector en de producten uit de regio!

Bollenstreek in Bedrijf 2023

In de Duin- en Bollenstreek zijn veel agrarische bedrijven te vinden: bloembollenbedrijven, kwekerijen van bloemen en vaste planten, veehouderijen en aanverwante bedrijven. Wat houdt deze bedrijven bezig, welke producten verkopen ze, wat doen de ondernemers aan duurzaamheid en waarom zijn ze gevestigd in de Bollenstreek? Ontdek het tijdens de open dag Bollenstreek in Bedrijf.

Kom een kijkje nemen in de bedrijven en luister naar het verhaal dat de ondernemers vertellen. Je ruikt de bollen en ziet de trekkers, je hoort de weidevogels en bent lekker buiten, in onze mooie natuur.

Deelnemende bedrijven

Dit jaar doen er maar liefst acht bedrijven mee met de open dag. Welke bedrijven dat precies zijn zie je de speciale webpagina.

Waarom Bollenstreek in Bedrijf?

Tijdens de open dag krijgen omwonenden, bewoners van de Bollenstreek en toeristen de kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij de agrarische bedrijven. Zo raakt de omgeving meer betrokken bij het agrarisch ondernemen in de Duin- en Bollenstreek.

Wat kun je verwachten tijdens de open dag?

Tijdens de open dag zetten diverse agrarische bedrijven – die naast elkaar liggen – hun deuren open voor het publiek. Zij laten zien wie zij zijn, hoe het bedrijf eruit ziet en welke werkzaamheden er achter hun deuren en op het land plaatsvinden. Daarnaast zijn er op veel bedrijven extra activiteiten, zoals: een bijenhouder, de agrarische natuur- en landschapsvereniging, het Hoogheemraadschap van Rijnland en lokale cultuurhistorische verenigingen.

Rondleidingen

De ondernemers en hun medewerkers vertellen vol passie over het bedrijf, over hun producten en de doelen die zij hebben. Zij beantwoorden al je vragen over de geheimen van het vak. In sommige bedrijven worden rondleidingen gegeven, bij andere bedrijven kun je vrij rondlopen.

Tweede zaterdag in augustus

De open dag vindt elk jaar plaats op de tweede zaterdag van augustus, steeds op een andere locatie in de Duin- en Bollenstreek. De organisatie is in handen van een groep enthousiaste vrijwilligers uit de agrarische sector. Dit jaar vindt Bollenstreek in Bedrijf plaats op 12 augustus in Noordwijk, aan Het Langeveld.

Aftermovie 2022

Datum

12/08/2023

Tijd

10:00 - 16:00

Locatie

Locatie nog onbekend
Bollenstreek in Bedrijf 2023