bollen-bloemen-innovatie7

Webinar huisvesting internationale medewerkers

Het is een bekend gegeven. Internationale werknemers zijn onmisbaar geworden voor de Nederlandse economie. Het aantal werknemers uit deze doelgroep groeit nog steeds en dat brengt een uitdagende huisvestingsopgave met zich mee. Om te bepalen hoe groot die opgave is en hoe hij zich in de toekomst ontwikkelt, heeft Greenports Nederland onderzoeksbureau Decisio opdracht gegeven om inzicht te geven in deze doelgroep. Hoeveel internationale werknemers zijn er in Nederland? Uit welk land komen ze, in welke sector zijn zij werkzaam, waar staan zij ingeschreven, hoe lang blijven ze in Nederland, hoe oud zijn ze enzovoorts.

Webinar huisvesting internationale medewerkers

Presentatie onderzoeksresultaten
Op al deze vragen geeft Greenports Nederland tijdens het webinar op maandag 28 maart van 15.30-17.00 uur het antwoord. Decisio presenteert de resultaten van het betreffende onderzoek op zowel landelijk, provinciaal als gemeentelijk niveau. Daarnaast laten we een aantal inspireren- de voorbeelden van huisvesting zien.

Paneldiscussie huisvestingsvraagstuk
Aansluitend bespreekt gespreksleider Kirsten Paulus tijdens een interactieve sessie met Adri Bom-Lemstra (voorzitter Greenports Nederland en Glastuinbouw Nederland), Gerard Mostert (bestuurlijke woordvoerder werktafel internationale werknemers van Greenports Nederland) en Eric Douma (voorzitter LTO Commissie Ondernemerschap en Onderwijs) wat de implicaties van de resultaten zijn en wat er voor nodig is om versnelling te realiseren in het creëren van huisvesting voor internationale werknemers. Ook de deelnemers krijgen de mogelijkheid via een livechat en Mentimeter vragen te stellen en/of te reageren op stellingen.

Datum: maandag 28 maart 2022
Tijdstip: 15.30 uur tot 17.00 uur.
Aanmelden: Meld je hier aan. Na aanmelding ontvang je een bevestiging en deelnemerslink.

 

Bekijk hier de uitnodiging.

Datum

28/03/2022

Tijd

15:30 - 17:00

Locatie

Dit is een online evenement:
Meld je hier aan
Webinar huisvesting internationale medewerkers