bollen-bloemen-innovatie7

Word naast ondernemer ook docent

Onderwijs en de arbeidsmarkt zijn met elkaar verbonden. Om die verbinding nog krachtiger en succesvoller te maken wil OADB (Onderwijs en Arbeidsmarkt Duin- en Bollenstreek, onderdeel van Economic Board Duin- en Bollenstreek) beide partijen letterlijk dichterbij elkaar brengen door de inzet van ondernemers als docent.
banenmarkt-world-horti-center-greenport

Meer samenwerken op concrete onderdelen. Met name voor de invulling van het praktijkdeel binnen vmbo, mavo en havo is OADB op zoek naar ondernemers en medewerkers die hun kennis en kunde willen inzetten in het onderwijs en op deze manier ook als ambassadeur van de sector de leerlingen willen enthousiasmeren.

Inspireer en doceer!

Het geven van een gastles of workshop over een specifiek onderwerp, in een relatief kort tijdsbestek. Invulling van een lessenreeks over een onderwerp waarbij verdieping mogelijk is.  
Een stukje opleiden verzorgen binnen het eigen bedrijf of zelfs een hybride docent worden. Nog een stap verder kan het worden wanneer een afgesproken deel van de opleiding (module, keuzevak) ingevuld wordt in samenwerking met een bedrijf. We spreken over hybride docent vanuit het bedrijfsleven wanneer een medewerker/ondernemer beslist deels in het bedrijf te werken en deels in het onderwijs. Op deze manier brengen we onderwijs en arbeidsmarkt dichtbij elkaar. Het ambacht wordt door gegeven, nieuwe ontwikkelingen worden sneller vertaald en over en weer vindt inspiratie plaats.

Voor wie?

Ben jij als ondernemer/medewerker gek op je beroep, het sierteeltcluster en heb je zin om jouw tijd ook ‘in de schoolbanken’ te zitten? Ga de uitdaging aan en meld je aan voor het geven van gastlessen of workshops via info@oadb.nl.

Word naast ondernemer ook docent