bollen-bloemen-innovatie7

Yuverta mbo duurzaamste mbo school van Nederland

Yuverta mbo heeft de verkiezing SustainaBul MBO gewonnen! Daarmee mag de school zich de duurzaamste mbo van Nederland noemen. Wij zijn blij dat Greenport een bijdrage heeft kunnen leveren aan deze waardering voor één van haar partners.
Wellantcollege-duurzaamste-school-van-Nederland-greenport-duin-en-bollenstreek

Over SustainaBul MBO
SustainaBul MBO is dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door Coöperatie Leren voor Morgen. Zij organiseert de wedstrijd om duurzaamheid in het mbo te stimuleren. Van 7 tot en met 11 december organiseerde de stichting het symposium Duurzaam Denken & Doen. Tijdens deze week konden mensen die in het mbo werken workshops volgen over duurzaamheid. Het slotevent was te volgen via een livestream op YouTube en werd gehost door Yuverta. 

Yuverta mbo stond in de finale samen met Koning Willem I College en ROC van Amsterdam en Flevoland. Waarom Yuvertambo er met de eerste plek vandoor ging? Yuverta mbo scoorde hoge ogen met de mbo-opleiding Leefbare Stad en Klimaat, waar vakmensen van de toekomst worden opgeleid om duurzame en bewuste keuzes te maken. Ook de duurzame bedrijfsvoering binnen Yuverta en de samenwerking met het bedrijfsleven en de maatschappij in de hotspots zorgden voor de eerste plek. 

Quote Gabe van der Zee – Lid College van Bestuur Yuverta
“We zijn erg trots op deze prijs. Yuverta wil toekomstige vakmensen bewust maken van duurzaam denken en doen. Dat zie je terug in onze opleidingen en bedrijfsvoering, maar wat ik nog mooier vind is te zien wat het met onze studenten doet Ze zijn zo betrokken en ondernemend. Dat is voor mij het signaal dat we met elkaar op de goede weg zitten. De komende jaren gaan we nog verder met het verankeren van duurzaamheid in ons beleid.”

De verkiezing van duurzaamste mbo vond plaats op 11 december, tijdens het slotevent van Duurzaam Denken & Doen, georganiseerd door Coöperatie Leren voor Morgen.

Yuverta mbo duurzaamste mbo school van Nederland