bollen-bloemen-innovatie7

Vul je vensterbank met voorjaar!

KAVB Bloembollenstreek en LTO Duin- & Bollenstreek organiseren een creatieve challenge om kleur te geven aan de grijze winterdagen en het voorjaar te verwelkomen. Iedereen kan meedoen met #VOORJAARINJEBOL door je vensterbank te vullen met het voorjaar.
voorjaar-in-je-bol-greenport-duin-en-bollenstreek

Het idee is simpel: maak een mooi bloemstuk met bloembollen en bolbloemen en zet dit in de vensterbank, goed zichtbaar voor het raam. Op die manier geef je je huis een fijne kleurinjectie, en vanaf de straat ziet het er meteen ook een stuk fleuriger uit. Als je een foto maakt van je bolbloemencreatie in de vensterbank en deze post op sociale media met de hashtag #voorjaarinjebol maak je bovendien kans op een toegangskaart voor Keukenhof én op een voorjaarsbloeierspakket.

Bollenbingo voor basisscholen

Tegelijkertijd doe je zo mee aan de bollenbingo voor basisschoolkinderen.  Zij worden uitgenodigd om mee te doen aan een challenge waarbij ze zo veel mogelijk bolbloemen en bloembollen moeten spotten in tuinen, bermen én vensterbanken, om hun bingokaart vol te krijgen. Daarmee maken zij kans op een tegoedbon voor Annemieke’s pluktuin in Hillegom.

De actie loopt van 22 tot en met 28 februari om 12 uur.

Het intiatief

#voorjaarinjebol is een initiatief van KAVB en LTO Noord. Belangrijkste doel is om met bloembollen en bolbloemen kleur te brengen in de wintermaanden en daarmee de tuinen en huizen een fleurige voorjaarsinjectie te geven. Wat ook leuk is: zowel de makers als hun volgers op sociale media kunnen zo ervaren wat je allemaal met bloembollen kunt doen. De bollen- en bloemenkwekers hopen dat consumenten met veel enthousiasme bolbloemen en bloembollen blijven kopen om het in en om het huis gezellig te maken.

Voor meer informatie neem je contact op met Marit Hogervorst, regiocoördinator KAVB Bloembollenstreek, 06-244 57 437.

Vul je vensterbank met voorjaar!