bollen-bloemen-innovatie7

Vliegende start Landbouwportaal Rijnland

Op 18 januari ging Landbouwportaal Rijnland van start. Een initiatief dat zich richt op de verduurzaming van de agrarische sector. Bollenjongen Lucas van Haaster lanceerde samen met Waldo von Faber met 1 druk op de knop het Landbouwportaal Rijnland.
oevers-landbouwportaal-greenport

Op 18 januari 2022 lanceerden hoogheemraad Waldo von Faber en bollenteler en Bollenjongen Lucas van Haaster met een druk op de knop het Landbouwportaal Rijnland via deze live stream. In aanloop naar deze officiële opening kwamen ook diverse agrarische bestuurders aan het woord om over het belang van goede bodem en waterkwaliteit voor de agrarische sector te vertellen. Meteoroloog Reinier van de Berg nam het kijkend publiek mee in een inspirerend verhaal over klimaatverandering en hoe de agrarische sector hier mee om kan gaan.

In het Landbouwportaal kunnen boeren en tuinders een gratis coach aanvragen die adviseert over water- en bodemkwaliteit. Wil je subsidie aanvragen? Ook daar kunnen de coaches je bij helpen. Er zijn vier thema’s waarop ondersteuning mogelijk is:

  • erfafspoeling
  • duurzaam bodembeheer
  • gewasbeschermingsmiddelen
  • beheer en inrichting van percelen en oevers.

Inmiddels hebben al 50 collega’s zich aangemeld voor een gratis coachbezoek. Er is plek voor zeker 100 collega’s, dus meld je vooral aan! Hiervoor kan je deze link gebruiken.

In de nieuwsbrief lees je meer over de opening en de laatste stand van zaken rond het portaal. Daarnaast stellen de mensen achter het portaal zich voor en vertellen enthousiaste deelnemers over hun ervaringen.

Vliegende start Landbouwportaal Rijnland