bollen-bloemen-innovatie7

Vliegende start Directeur voor 1 Dag in Duin- en Bollenstreek

Op de stoel plaatsnemen van een directeur die werkzaam is in de groene sector, dat kan in de week van 13-17 november. Het concept van HortiHeroes is dit jaar voor het eerst ook hier in de regio uitgerold en maar liefst zeven bedrijven doen mee!

Na een aantal belletjes en mailtjes versturen hebben zeven toonaangevende bedrijven en hun directeuren in onze Greenport gezegd: wij staan onze stoel voor één dag af aan een hbo/wo topstudenten. Naast het letterlijk meedraaien gaat de student ook aan de slag met een uitdagende adviesopdracht voor de organisatie waar hij/zij voor is geselecteerd. Op deze manier krijgt de student een inkijkje in de mogelijkheden die de groene sector te bieden heeft.

Jongeren enthousiasmeren voor de Food & Flower industrie

Het aantrekken van talent in de Food & Flower industrie vraagt blijvende aandacht. Het bedrijfsleven zit te springen om goede mensen. Directeur voor 1 Dag draagt bij aan het verder versterken van het imago van de sector. Dit gebeurt vanuit HortiHeroes waarin een aantal partners samenwerkt. Sinds kort gebeurt dit ook landelijk en is Greenport Duin- en Bollenstreek ook partner van Directeur voor 1 Dag (D1D). Op deze manier krijgen studenten de kans op een uniek kijkje in de sector; 25 hbo/wo-studenten mogen één dag op de stoel van een directeur zitten. Naast het letterlijk meedraaien gaat de student ook aan de slag met een uitdagende adviesopdracht voor de organisatie waar hij/zij voor is geselecteerd.

“We zien een terugloop in aanwas van jongeren op groene opleidingen en ook de doorstroom vanuit niet-groene opleidingen naar de groene sector blijft achter. In onze Greenport gebeurt al best wat als het gaat om promotie van de sector (Green Unplugged, de Tuinbouw Battle, Vier de Lente Festival, Onderwijs en Arbeidsmarkt Duin- en Bollenstreek) en Directeur voor 1 Dag is daar een mooie aanvulling op. Al deze activiteiten komen aan bod van basisschool tot middelbare school tot aan vervolgopleidingen. Het is fijn om met landelijke partners samen te werken die zich ook inzetten voor de Food & Flower industrie. Zo versterken we elkaar en zorgen we landelijk voor een sterk imago”, aldus Maarten Prins – programmamanager Greenport Duin- en Bollenstreek.

Deelnemende bedrijven

Uitbreiding partners en regio

Nieuw dit jaar is dat Directeur voor 1 Dag landelijk gaat. Zo kunnen studenten ook kennismaken met bedrijven in de regio van Seed Valley (Noord-Holland), Fruit Tech Campus (Gelderland), Greenport Duin- en Bollenstreek en Greenport Aalsmeer. Zo zijn ook meerdere sectoren binnen de Food & Flower industrie vertegenwoordigd. Glastuinbouw Nederland en GroentenFruit Huis waren al partner in dit initiatief.

“De uitbreiding in regio’s betekent dat we nog meer studenten de kans kunnen geven op een unieke ervaring en om kennis te maken met onze sector, waarbij we ook de breedte van de Food & Flower industrie kunnen laten zien.”, aldus initiatiefnemer Lenny Dijkshoorn. 

Over HortiHeroes

Stichting HortiHeroes zet zich samen met haar partners in voor het aantrekken en ontwikkelen van talent in de Food & Flower industrie. Daarnaast zetten ze zich in voor het opdoen van nieuwe ideeën én oplossingen van binnen en buiten de sector om (jong) talent te inspireren.

Vliegende start Directeur voor 1 Dag in Duin- en Bollenstreek