bollen-bloemen-innovatie7

Verras je valentijn met bloemen uit de regio

Door alle corona maatregelen is de verkoop van bloemen helaas een uitdaging voor agrarische ondernemers in de Duin- en Bollenstreek. Aanleiding voor LTO Noord Duin- en Bollenstreek, KAVB Bloembollenstreek en Greenport Duin- en Bollenstreek om op te roepen je valentijn te verrassen met bloemen uit eigen regio.

Denk je aan de Duin- en Bollenstreek, dan denk je aan bloemen in allerlei soorten en maten. Bloemen komen vaak positief in het nieuws, denk aan de eigen tulp voor Edsilia Rombley, een kweker die een drive-through bloemenactie organiseerde voor zorgpersoneel. Prachtige initiatieven maar door corona is de verkoop van bloemen een uitdaging voor agrarische ondernemers in de Duin- en Bollenstreek.

Bloemen zorgen voor verbinding

In 2020 was het juist het coronavirus dat het seizoen wreed verstoorde. De kreet #buyflowersnottoiletpaper ging viraal waardoor we massaal bij de lokale kwekers bloemen kochten. De verbinding tussen mensen is nu moeilijk, maar we verlangen meer dan ooit naar contact. Juist bloemen kunnen deze connectie maken want ze staan symbool voor positiviteit en vreugde.  

“De bolbloemen worden door onze kwekers op een uiterst duurzame manier geteeld, met veel aandacht voor mens en milieu. Hoe mooi is het als wij lokaal voor onze geliefden bloemen kopen zodat iedereen op deze dag veel positiviteit ontvangt”, zegt Mark Bisschops van LTO Noord afdeling Duin- & Bollenstreek.

Uit eigen regio

Ga op pad in de regio en scoor jouw dosis hoop en positiviteit lokaal. Je vindt diverse verkooppunten, zoals verkoopstalletjes of bloemenwinkels, hier in de regio. Koop lokaal en verras je geliefde met een bos positiviteit, hoop en liefde!

Foto: Dutch Daffodils en Tulips in Holland

Verras je valentijn met bloemen uit de regio