bollen-bloemen-innovatie7

Veld vol Nederlandse tulpen in Amerika: ‘We willen nu alleen maar liever naar Nederland’

In New Jersey tussen de Nederlandse tulpen lopen. Tatjana en Casey Jansen hebben tulpenvelden als attractiepark. De Nederlandse migranten hopen hiermee hun bezoekers een vlucht naar Nederland te besparen. Of dat zo gaat zijn is nog maar de vraag. De reacties die er zijn wijzen er op dat mensen na het zien van de velden nog liever naar de Bollenstreek willen.
toeristen-amerika-tulpen-bollenstreek-greenport-duin-en-bollenstreek

Het lijkt verdacht veel op onze eigen Bollenstreek. In de Amerikaanse staat New Jersey hebben Tatjana en Casey Jansen tulpenvelden als attractiepark. De Nederlandse migranten hopen hiermee hun bezoekers een vlucht naar Nederland te besparen.

Vier generaties

Op de boerderij in de Verenigde Staten komen vier generaties tulpenkwekers bij elkaar. De opa van Tatjana kwam uit Noordwijkerhout en liep daar met zijn klompen tussen de tulpen door. Naast de tulpen heeft het stel ook een souvenirwinkel (met klompen en houten tulpen) en kan je er poffertjes en pannenkoeken eten. Typisch Hollands. Ook maken ze gebruik van Nederlandse vrijwilligers die de Amerikanen alles vertellen over de tulpen en in een treintje (met trekker er voor) worden ze rondgereden.

Niet meer naar Nederland?

Tatjana en Casey hopen hun bezoekers een vlucht naar Nederland te besparen. Maar of dit echt concurrentie voor Keukenhof en de Bollenstreek is is maar zeer de vraag. Een groot aantal van de bezoekers is zo enthousiast dat ze Nederland juist in het echt willen zien en beleven.

Bekijk hier de korte video:
Veld vol Nederlandse tulpen in Amerika: ‘Dit is een leuke imitatie’ | RTL Nieuws

Veld vol Nederlandse tulpen in Amerika: ‘We willen nu alleen maar liever naar Nederland’