bollen-bloemen-innovatie7

Tulip Experience Amsterdam verkozen tot ’s werelds ‘Best Hidden Gem’

Tulip Experience Amsterdam is tijdens de Tourism Innovation Summit in Sevilla verkozen tot ’s werelds ‘Best Hidden Gem’ tijdens de Global Remarkable Venue Awards van Tiqets. Dit verborgen pareltje uit Nederland, wist attracties uit New York, Dubai en Venetië achter zich te laten. Binnen de zeven categorieën van de awards, is het tevens de enige Nederlandse winnaar. Een geweldige beloning voor het familiebedrijf uit Noordwijkerhout en alle medewerkers die met hun tulpenmuseum en indrukwekkende showtuin de stemmen van het publiek wist te veroveren.
Dronefoto-Tulip-Experience-winnaar-best-hidden-gem-greenport

Eerbetoon aan de Bollenstreek

Vier leden van de familie Pennings zijn vol verwachting afgereisd naar Sevilla. Vader Simon en moeder Hetty en twee van de vier dochters Sylvia en Sophie. “Het is een eerbetoon aan onze prachtige Bollenstreek,” juicht Sylvia die de dagelijkse leiding heeft over de Tulip Experience. “Onze Experience is acht weken per jaar te bezoeken, we willen onze bezoekers het verhaal achter de tulp vertellen en de magie van de tulp laten ervaren” legt Sylvia uit. “In het museum, dat de rest van het jaar in gebruik is als bloembollenbedrijf, zie je de ontwikkeling van het bollenvak en in de showtuin buiten kunnen bezoekers kleurrijke foto’s maken. We zijn ongelofelijk vereerd en trots nu hier in Sevilla ‘The Best Hidden Gem Global Award’ in ontvangst te mogen nemen. Een kroon op het harde werk van onze hele familie: opa, vader, moeder, zussen en van ons fantastische team.”

Niet alleen landelijk maar ook internationaal

Tulip Experience Amsterdam won eerder al de landelijke award van ‘Best Hidden Gem van Nederland’, aan de hand van een jury-oordeel. Die oordeelden dat de attractie onder andere voldoet aan de criteria van bijzonder, uniek en relatief onbekend en bovendien een ultieme inspanning doet om de bezoeker een echte belevenis te bezorgen. Nadat de familie Pennings de landelijke erkenning in de wacht sleepte, lag hun lot in handen van het publiek die met hun stem de Tulip Experience aan een internationale onderscheiding kon helpen. En zo geschiedde. “We zijn iedereen die op ons gestemd heeft ontzettend dankbaar. Nu kunnen we op het wereldtoneel laten zien wat de Bollenstreek en onze mooie gemeente Noordwijk te bieden heeft, op naar de lente van 2024!” aldus Sylvia.

Publiek gaf de doorslag

In de categorie Best Hidden Gem nam het Noordwijkerhoutse familiebedrijf het op tegen the View at the Palm in Dubai, Edge in New York, het Palazzo Pisani in Venetië, het Rodin Museum in Parijs, het Casa da Guitarra in Porto, elBulli1846 in Gerona en Barley Hall in York. Het was een nek- aan nek race maar uiteindelijk zegevierde Tulip Experience Amsterdam, dat toeristen van over de hele wereld laat genieten van hun showtuin met één miljoen tulpen in zevenhonderd verschillende soorten. Wie het zelf wil ervaren moet nog even geduld hebben, want de Tulip Experience is in 2024 geopend van 21 maart tot en met 12 mei. Tickets zijn natuurlijk wel al te koop via de website.

Over de Tiqets Remarkable Venue Awards

De Tiqets Remarkable Venue Awards zijn in het leven geroepen om de beste musea, attracties en ervaringen in de meest bezochte landen ter wereld te erkennen en te vieren. De eerste Remarkable Venue Awards-ceremonie vond plaats in Parijs in 2017, en sindsdien zijn musea en attracties erkend in Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Portugal en de Verenigde Arabische Emiraten. Tiqets is een van ‘s werelds toonaangevende online boekingsplatforms voor musea, attracties en ervaringen, beschikbaar in meer dan 60 landen, meer dan 1000 steden en 17 talen. Sinds 2014 heeft Tiqets een missie om miljoenen reizigers te helpen meer manieren te vinden om cultuur te ontdekken en de beste ervaringen op hun bestemming te bezoeken. Ga voor meer informatie naar Tiqets.com.

Tulip Experience Amsterdam verkozen tot ’s werelds ‘Best Hidden Gem’