bollen-bloemen-innovatie7

De Tuinbouw Ondernemersprijs kent twee grote winnaars!

Tijdens de uitreiking van de Tuinbouw Ondernemersprijs werden er diverse prijzen uitgereikt, waaronder ook de themaprijs. Wijnen Square Crops is de grote winnaar en Gearbox Innovations pakt de themaprijs!
winnaar-tuin-bouw-ondernemersprijs-wijnen-sqaure-crops

Wijnen Square Crops is de grote winnaar van de 35e editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs. Een jaar lang mogen de Limburgse telers zich dé ambassadeur van de tuinbouwsector noemen. Directeur Pieter Wijnen ontving de prestigieuze prijs van Guido Landheer, plv Directeur Generaal van Ministerie van LNV, tijdens de goedbezochte bijeenkomst op 21 april op de Floriade in Almere.

Winnaar Wijnen Square Crops

De vier genomineerde kandidaten laten op een eigen manier zien waar goed ondernemerschap in de tuinbouw toe in staat is. De jury koos uiteindelijk voor Wijnen Square Crops, vanwege haar inspanningen om fossielvrij te telen, duurzame en innovatieve teeltoplossingen en het creëren van goede woon- en werkomstandigheden voor haar (internationale) medewerkers. Ook de marktgerichtheid en oog voor bedrijfscontinuïteit viel op bij de Limburgse telers van paprika’s, komkommers en mini-komkommers. Daarmee is Wijnen Square Crops een waardig opvolger van Prominent, de winnaar van 2020 en een goede ambassadeur van de tuinbouwsector komend jaar. Lees meer over het bijzondere ondernemerschap van Wijnen Square Crops.

Themaprijs ‘Robotisering en datagedreven tuinbouw’

Dit jaar was er ook een themaprijs ‘Robotisering en datagedreven tuinbouw’ welke is gewonnen door Gearbox Innovations. Het bedrijf uit Maasdijk ontwikkelt de slimme tuinbouwmedewerkers van de toekomst, waarvan de GearRover het winnende concept is. De GearRover biedt oogstassistentie in de teelt en inzicht in het oogstvolume en combineert daarbij robotica en vision met kunstmatige intelligentie om het dagelijks werk te vereenvoudigen, verbeteren of versnellen. Met deze themaprijs laat de tuinbouw zien dat de sector grote slagen maakt bij de automatisering en digitalisering van processen voor de teelt en oogst van gezonde en veilige producten. Lees hier waarom de jury koos voor Gearbox.

De Tuinbouw Ondernemersprijs kent twee grote winnaars!