bollen-bloemen-innovatie7

Terugblik GreenportLIVE bij Unmanned Valley op 17 februari 2022

Tijdens GreenportLIVE op donderdag 17 februari sloegen wij de handen ineen met het cluster van drone- en sensortechnologie Unmanned Valley uit Katwijk en en het ruimtevaartcluster NL Space Campus uit Noordwijk. Door de ecosystemen samen te brengen, stimuleren en faciliteren we netwerken, kennisdeling en nieuwe innovaties.
GreenportLIVE-drones-sensoren-datagebruik-autonome-teelt-greenport

Meer dan 40 mensen waren geïnteresseerd in de onderwerpen die door de partnerbedrijven werden gepresenteerd. Zij boden oplossingen voor de implementatie van het gebruik van drones, sensoren en (satelliet)data voor precisielandbouw en bollentelers. Met een divers publiek wat bestond uit startups, gemeente, provincie, dronebedrijven, telers en precisielandbouwondernemers was dit een uniek evenement. 

Verbinding maken en kennisdeling stimuleren

Samen met Unmanned Valley en NL Space Campus organiseerden we dit evenement om het ruimtecluster, drone-organisaties en innovatieve bollentelers met elkaar te verbinden. Op deze manier bieden we een platform om technologische ontwikkelingen, innovaties, kennisdeling en netwerken te stimuleren. Met als doel om meer samenwerkingen, innovaties en impactvolle business te creëren. 

Diverse bedrijven betraden het podium

We begonnen met presentaties van GreenportDB, TUDelft, NEO, CGI, Agrisim, AirHub en Geronimo.ai en gingen na de pauze verder met een drietal workshops waar de deelnemers in gesprek gingen over de volgende onderwerpen:

 • workshop 1: AirHub, Neo en Aerialtronics
  – Samen sterker
  “Hoe drones een meerwaarde leveren bij teelbegeleiding en gewas- en perceelsmonitoring met hulp van satellietdata.”
 • workshop 2: CGI en Agrisim
  – Optimalisatie en verduurzamen
  “Hoe ruimtevaartdata ingezet kan worden voor het verduurzamen en optimaliseren van uw bedrijfsvoering  voor zowel glastuinbouw en open teelt.”
 • workshop 3: Geronimo.ai, MAVLAB en Drone Flight Company
  – Transformatie
  “Hoe kan drone-, remote sensing- en AI informatie in de praktijk toegepast worden?”

Toekomstig gebruik done -en sensortechniek: denk mee!

Tijdens de workshops zijn meerdere notities gemaakt die een praktische pilot zouden kunnen worden. Een evenement waar we concrete pilotprojecten willen bespreken, is in de maak. Als je geïnteresseerd bent in de volledige samenvatting van de discussies, meer wilt weten of wilt meedenken over dit initiatief en toekomstige evenementen, kan je contact opnemen met Andries Middag (andries@greenportdb.nl) of Nils van Vugt (nilsvanvugt@unmannedvalley.nl).

Aftermovie en volledige opname

De aftermovie vind je hieronder en het volledige plenaire gedeelte is terug te kijken via deze link.

Terugblik GreenportLIVE bij Unmanned Valley op 17 februari 2022