bollen-bloemen-innovatie7

Tegels er uit, plantjes er in

Tegels eruit, planten erin! In het weekend van 14 en 15 mei wordt in de Duin- en Bollenstreek weer de Steenbreek actie georganiseerd. Op deze dagen kun je de tegels uit je tuin inruilen voor gratis plantjes bij de aangesloten tuincentra. Meer groen is goed voor de biodiversiteit.
alle-tuinen-groen-greenport-duin-en-bollenstreek

Minder steen en meer groen is hard nodig. Het vermindert wateroverlast bij hevige regenbuien, maar is ook van belang voor de biodiversiteit. In onze tuinen valt dan ook nog een hoop winst te behalen, aangezien in onze regio meer dan 70% van de tuinen uit steen bestaat. Onder het motto ‘Alle Tuinen Groen in de Duin- en Bollenstreek’ kunnen we met elkaar onze tuinen vergroenen.

Gratis plantjes

Doe mee en haal minimaal twee tegels uit je tuin om meer ruimte voor groen te creëren. Neem deze tegels (je kunt maximaal 10 stuks per huishouden inleveren) op 14 of 15 mei mee naar een van de aangesloten tuincentra en ontvang in ruil daarvoor drie gratis tuinplanten. Deze actie is geldig voor alle inwoners van de gemeenten Katwijk, Noordwijk, Lisse, Hillegom en Teylingen en zolang de voorraad strekt.

Aangesloten tuincentra

De volgende tuincentra doen mee, waarbij je tijdens het winkelen de Corona maatregelen in acht neemt en de instructies van het personeel opvolgt.

● Tuincentrum de Uiver – Katwijk
● Tuincentrum de Mooij – Rijnsburg
● Florajoy – Rijnsburg
● Tuincentrum De Mooij – Lisse
● Tuinextra – Noordwijk
● Hoveniersbedrijf de Rooij – Hillegom

Tips nodig?

Voor inspiratie, tips en andere acties om je te helpen ook jouw tuin nog groener te maken, kun je terecht op de actiepagina van De Groene Uitdaging www.degroeneuitdaging.nl/alletuinengroen

Vind je het lastig om starten met het vergroenen van je tuin? En hoe je het er voor kunt zorgen dat jouw groen weinig onderhoud en kennis vereist? Wendy Bakker van Operatie Steenbreek en hovenier Rens de Rooij, bekend van het tv-programma Uitstel van executie, helpen je graag. In een online webinar ‘Tegel eruit – Plant erin!’ geven zij tips.
Meld je aan via: https://www.degroeneuitdaging.nl/alle-tuinen-groen/webinar-tegel-eruit–plant-erin.

NK Tegelwippen

Woon je in Lisse, Noordwijk, Teylingen of Hillegom? Vergeet dan niet om je gewipte tegels ook te registreren voor het NK Tegelwippen via www.nk-tegelwippen.nl om zoveel mogelijk tegels met jouw gemeente te scoren!

Tegels er uit, plantjes er in