bollen-bloemen-innovatie7

Taskforce Huisvesting Arbeidsmigranten

Alle arbeidsmigranten in Nederland voorzien van goede huisvestiging is een uitdaging. Een aantal partijen gaan samen met de politiek op zoek naar goede huisvestingsoplossingen. en presenteerden een manifest.
Huisvesting-arbeidsmigranten-duin-en-bollenstreek

In deze regio (Holland Rijnland) werken zo’n 25.000 internationale medewerkers. Deze werknemers zijn voor een groot deel afkomstig is uit Midden- en Oost-Europa. Het realiseren van huisvesting voor deze grote groep (in heel Nederland werken zo’n 400.000 internationale medewerkers) is een flinke uitdaging.

Betrokken werkgevers, uitzendbureaus en huisvestingspartijen hebben zich daarom verenigd in de Taskforce Huisvesting Arbeidsmigranten, die met de politiek zoekt naar goede huisvestingsoplossingen.

De Taskforce Huisvesting Arbeidsmigranten overhandigde een manifest voor voldoende veilige en gecertificeerde huisvesting voor internationale medewerkers. Het team van ONL gaat de Taskforce Huisvesting Arbeidsmigranten de komende periode helpen om dit belangrijke onderwerp op de agenda in politiek Den Haag te zetten.

Bron: ONL.

Taskforce Huisvesting Arbeidsmigranten