bollen-bloemen-innovatie7

Stages gezocht: begeleid mbo-talent naar een mooie toekomst!

De regio Holland Rijnland staat in de Top Vijf van regio’s met het grootste tekort aan stageplaatsen. Door de coronapandemie zijn de afgelopen maanden veel plekken weggevallen. Daardoor lopen studenten studievertraging op en missen zij aansluiting op de arbeidsmarkt. Erg zonde, want de studenten van nu zijn de medewerkers van morgen!

Frisse blik

In bepaalde sectoren is het aantal stageplekken écht drastisch verminderd. Het gaat dan om retail, welzijn, entree-opleiding servicemedewerker (dienstverlening, sport en zorg), winkelambacht, groothandel, office, ict, logistiek, mechatronica, electro en installaties. De arbeidsmarkt heeft deze waardevolle talenten hard nodig wanneer het virus niet meer (of verminderd) onder ons is en de economie weer aantrekt. Daarom een dringende oproep aan bedrijven: Open na de zomer je deuren voor deze leergierige en enthousiaste mbo’ers. Daar doe je niet alleen studenten maar ook jezelf een groot plezier mee. Stagiairs brengen een frisse blik en nieuwe vaardigheden met zich mee, waar je bedrijf ook weer van leert.

Optimale koppeling

Om een stapje extra te zetten waar nodig, is op schaal van de Leidse regio een Stagepact071 afgesproken. Een samenwerking van onderwijs, gemeenten, ondernemersverenigingen en de Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Vanuit het pact wordt op donderdag 2 september een online stagebeurs georganiseerd, wordt de informatie over de stages en de richtlijnen voor een erkend leerbedrijf beter vindbaar gemaakt en gaat Cynthia Romijn als ‘stagejager’ aan de slag. Haar taak is met name gericht op het sollicitatieproces tussen student en bedrijf om te komen tot een optimale koppeling.

Dit kun je doen

Als we met elkaar de schouders zetten onder het terugdringen van het tekort, dan lossen we op korte én lange termijn een probleem op. Heb je binnen je bedrijf of organisatie na de zomer een stageplaats beschikbaar? Dan kun je het volgende doen:

  • Ben je al een erkend leerbedrijf? Geef in MijnSBB aan welke stageplekken en leerbanen je beschikbaar hebt en update je profiel. Je vacatures verschijnen vervolgens automatisch op stagemarkt.nl. De MBO-student kan zo jouw stageplek of leerbaan vinden.
  • Wil je leerbedrijf worden? Vraag dan eenvoudig een erkenning aan via https://www.s-bb.nl/bedrijven/erkenning.
  • Wil je deelnemen aan de online stagebeurs op 2 september en in contact komen met studenten? Houd dan de berichtgeving vanuit Economie071 in de gaten of stuur alvast een mail naar stagejager@economie071.nl.
  • Heb je een vraag? Neem dan contact op met Cynthia Romijn, stagejager vanuit Stagepact071. Dat kan via stagejager@economie071.nl.

Lees meer over stagejager Cynthia Romijn en haar doelen.

Stages gezocht: begeleid mbo-talent naar een mooie toekomst!