bollen-bloemen-innovatie7

Sjaak van der Tak aan de slag als ambassadeur voor Varend Corso

Sjaak van der Tak, voormalig voorzitter LTO Nedeland en oud-burgemeester, stapt aan boord als ambassadeur voor het Varend Corso. Als beginnend pensionado wil Van der Tak vooral leuke dingen doen en met het 25-jarig jubileum van het Varend Corso en het verhaal van het corso wil hij het verhaal van het corso vertellen.
Sjaak-van-der-Tak-ambassadeur-varend-corso-greenport

“Een ambassadeur is er om betrekkingen met mensen aan te gaan. Nieuwe sponsoren, dorpskernen die zijn afgehaakt, wie weet zelfs het Koningshuis. Ik wil deuren openen voor het corso. De organisatie staat nog voor een grote uitdaging, qua sponsoring en deelnemers en daar wil ik graag aan meewerken.” Van der Tak wordt geen bestuurslid. “Absoluut niet,’’ riep hij. “Ik ben een startende pensionado en ik wil vooral leuke dingen doen. Het Varend Corso is een geweldige familie die ik graag wil ondersteunen. Ik ga zeker 40 bedrijven bellen. KUBO, Certhon, Beekenkamp, ze kunnen allemaal een telefoontje verwachten. In Midden Delfland staat ook al een afspraak, want die kernen moeten wat mij betreft ook weer meevaren.”

Waarom Van der Tak aan boord komt? “Ik ben echt trots op dit evenement, het wordt gedragen door alle Westlanders. Met 25 edities is er een hele generatie met dit evenement opgegroeid. Als klein grut zaten ze aan de waterkant en sommige staan nu zelf op een boot. Als ambassadeur moet je een goed verhaal hebben. Dat heeft het corso als geen ander.”

Data Varend Corso

Het bloemencorso trekt drie dagen lang (21 t/m 23 juni 2024) vanuit het Westland over het water door Westland, Midden-Delfland, Maassluis, Delft en Rijswijk. Het evenement trekt ieder jaar duizenden toeschouwers.

Bron: Varend Corso
Foto: Varend Corso

Sjaak van der Tak aan de slag als ambassadeur voor Varend Corso