bollen-bloemen-innovatie7

Sierteelt bundelt krachten tegen criminelen

In de bloemenhandel kunnen criminelen al jaren hun gang gaan. Maar instanties gaan nu de krachten bundelen. Vanaf februari 2022 gaan onder meer FloraHolland, brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland, het Openbaar Ministerie, de politie, de douane, Belastingdienst, gemeenten Aalsmeer, Katwijk, Uithoorn en Westland nauwer samenwerken tegen criminaliteit in de bloemensector.
Vitale-teelt-greenport-duin-en-bollenstreek

De sierteelt is kwetsbaar voor criminele activiteiten. Dit jaar viel het kwartje na een criminologisch onderzoek. Maar instanties gaan nu de krachten bundelen in strijd tegen criminelen, schrijft NRC. Vanaf februari 2022 gaan onder meer FloraHolland, brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland, het Openbaar Ministerie, de politie, de douane, Belastingdienst, gemeenten Aalsmeer, Katwijk, Uithoorn en Westland nauwer samenwerken tegen criminaliteit in de bloemensector.

Concrete veranderingen

Een aantal concrete veranderingen zijn al bekend: het wordt moeilijker om ongecontroleerd het veilingterrein op te komen, door nieuwe toegangspoortjes. Een nieuw camerasysteem monitort kentekens van vrachtwagens die het complex op rijden. De betrokken instanties gaan meer informatie uitwisselen en willen zo de grote criminele ‘vissen’ in kaart brengen. Ook komt er een ‘tiploket’. Het loket zal worden bemand door de politie, douane, de Belastingdienst, FloraHolland-mensen en gemeente ambtenaren.

Lees het volledige artikel in het NRC.

Bron: BP Nieuws en het NRC.

Sierteelt bundelt krachten tegen criminelen