bollen-bloemen-innovatie7

Serie korte video’s over het belang van – en voor – internationale medewerkers

In een vijfdelige serie van korte video's van Greenport Duin- en Bollenstreek en Taskforce Huisvesting Arbeidsmigranten wordt antwoord gegeven op vragen als waarom kiezen bedrijven ervoor om te werken met internationale medewerkers, wat motiveert een internationale medewerker om naar Nederland te komen, wat doen zij in hun vrije tijd en hoe ziet hun werk- en woonomgeving van er uit?
Jaarprogramma-2021-greenport-duin-en-bollenstreek

Arbeidsmigranten of, zoals we ze nu noemen, internationale medewerkers zijn actief in vrijwel alle branches en sectoren. In een serie korte video’s laten we zien hoe zij wonen, werken en recreëren en waarom zij naar Nederland gekomen zijn.

Waarom kiezen voor internationale medewerkers

Ondernemers en bedrijven maken graag gebruik van deze medewerkers, aan hen vroegen wij waarom zij kiezen voor internationale medewerkers en hoe zij hun welzijn waarborgen. Tenslotte spraken we met voorzitters van organisaties die voor onze economie heel belangrijk zijn, die uitleggen waarom onze economie niet zonder deze medewerkers kan en waarom goede huisvesting een must is.

Ondernemers en medewerkers in de praktijk

Bij logistiek bedrijf C&A distributie werken veel internationale medewerkers. Directeur Auketien Hagenaars wil het liefst dat zij dicht bij het werk wonen. Fa. Bisschops huurt in drukke periodes, zoals planten en oogsten, internationale medewerkers in. Mark Bisschops vertelt waarom dat in zijn vak noodzakelijk is en hoe belangrijk goede huisvesting is.

Overige video’s

Bekijk via onderstaande links de andere video’s:

Serie korte video’s over het belang van – en voor – internationale medewerkers