bollen-bloemen-innovatie7

Schuurbijeenkomst bedrijfsovername (glas)tuinbouw

Een bedrijfsovernameproces moet goed begeleid worden en het kost de nodige tijd en energie. Soft skills blijken belangrijke succesfactoren te zijn, zoals doorvragen, luisteren, inlevingsvermogen, geduld en het kunnen inzetten van jouw netwerk. Neem op donderdag 28 oktober deel aan deze speciale schuurbijeenkomst.
glastuinbouw-schuurbijeenkomst-greenport

Op donderdag 28 oktober organiseren de partners van ‘Living Lab West Duurzame bedrijfsovername’ (onder andere Hogeschool Inholland, Greenports West-Holland en Aalsmeer) deze bijeenkomst voor glastuinbouwondernemers en potentiële opvolgers. Tijdens deze bijeenkomst gaan de sprekers vanuit het bedrijfsleven, onderwijs en onderzoek samen met de deelnemers op zoek naar drijfveren en prikkels die de overdragers en overnemers aan het denken zetten. 

Datum: donderdag  28 oktober 2021
Tijd: van 15.00 tot 18.00 uur (inclusief borrel) 
Locatie: SGL / Porta Nova, Abraham Kroesweg 44, 2742 KX Waddinxveen

Programma

  • John vd Knaap – BraZander, ervaringen van overdragers en overnemer
  • Gerry Kouwenhoven – lector Hogeschool Inholland, resultaten na 1,5 jaar onderzoek over bedrijfsovernames in de agrarische sector
  • Edwin Weesie – onderzoeker Hogeschool Utrecht, over “Zij-instroming”
  • Adviseur/trajectbegeleider – w.n.m.
  • (onder voorbehoud) bekende mede-auteur van populair boek over opvolgers in familiebedrijven
  • Studenten Inholland: Hoe kijkt de nieuwe generatie naar bedrijfsovernames in de tuinbouw? Welk bedrijf willen ze wel overnemen en waarom? Welke niet en waarom niet?

Het wordt een interactieve bijeenkomst. Aan de hand van stellingen word je op nieuwe ideeën gebracht en we gaan met elkaar in discussie.

Aanmelden

Meld je voor 22 oktober aan via dit formulier. Vol = vol. Bekijk hier de flyer.

Schuurbijeenkomst bedrijfsovername (glas)tuinbouw