bollen-bloemen-innovatie7

Schrijf je in voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2023

Innovatieve ondernemers in de tuinbouw kunnen zich aanmelden voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2023. Naast de ondernemersprijs reikt de organisatie dit jaar ook een themaprijs ‘Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’ uit. Voor deze themaprijs is samenwerking gezocht met Greenport West-Holland. De winnaars worden op het jaarlijkse evenement op 29 maart 2023 bekend gemaakt.  
meld-je-aan-voor-tuinbouw-ondernemersprijs-greenport

De Tuinbouw Ondernemersprijs zoekt ondernemers die durf, daadkracht en duurzaamheid tonen. Bedrijven die met creatieve oplossingen, doorzettingsvermogen en bereidheid tot open overleg het kennisniveau sectorbreed laten groeien. De ideale kandidaten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs investeren in nieuwe technieken die de sector naar een hoger plan tillen, met veel aandacht voor een stevig fundament voor een duurzame toekomst. In 2023 wordt de prijs voor de 36e keer uitgereikt.

Themaprijs ‘Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’

Dit jaar reik de organisatie ook een Themaprijs uit: ‘Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’. In Nederland zien we nieuwe teelten en teeltwijzen ontstaan die specifieke oplossingen kunnen bieden voor de uitdagingen van onze maatschappij van vandaag. Te denken valt aan toepassingen in papier, plastic en bouwmaterialen waardoor de CO2-voetafdruk wordt verminderd, siergewassen voor toepassing in cosmetica, de geneeskunde en zo nog veel meer. Grote kansen voor verduurzaming van de toekomst!

Voor de Themaprijs wordt gezocht naar Nederlandse ondernemers en frontrunners die op een geheel eigen wijze nieuwe teelten starten en/of nieuwe toepassingen en businessmodellen ontwikkelen voor bestaande teelten.

De themaprijs wordt dit jaar georganiseerd in samenwerking met Greenport West Holland, dat zelf een programma heeft op dit gebied – Biobased Greenport West-Holland.

Meer over de Themaprijs lees je hier

Aanmelden tot 25 november

Kandidaten kunnen zichzelf vanaf vandaag tot uiterlijk vrijdag 25 november aanmelden, of door een ander bedrijf of organisatie worden voorgedragen. Dit geldt voor zowel de Ondernemersprijs als voor de Themaprijs. Begin december wordt bekend gemaakt welke bedrijven een nominatie ontvangen. Tijdens een inspirerende bijeenkomst op 29 maart 2023 worden de winnaars bekend gemaakt.

Meer informatie vind je op tuinbouwondernemersprijs.nl.

Schrijf je in voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2023