bollen-bloemen-innovatie7

Ruil je tegels in voor gratis plantjes!

Ruil op zaterdag 18 mei je tegels in voor plantjes bij diverse tuincentra. We doen met z’n allen hard ons best om de Duin- en Bollenstreek een stukje groener te maken. En juist het vergroenen van onze eigen achtertuinen kan daar een grote bijdrage aan leveren. Daarom helpen de gemeenten Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk en Teylingen hun inwoners graag een handje mee om tegels te vervangen voor groen.
tegels-gratis-ruilen-voor-plantjes-greenport

Tegels ruilen voor plantjes

Op 18 mei is er weer de speciale actiedag ‘Tegels eruit, planten erin’. Je kunt dan jouw gewipte tegels bij de deelnemende tuincentra komen ruilen voor gratis biologisch gekweekte, inheemse plantjes. Bij inlevering van minimaal 3 tuintegels, mag je twee planten kiezen. De keuze aan inheemse soorten, dat zijn planten die van nature al hier voorkomen, zijn speciaal geselecteerd voor deze regio.

Deelnemende tuincentra

Tijdens de openingstijden van de tuincentra, staan er speciale bakken voor het inleveren van de tegels. Je kunt hier maximaal 10 tegels uit je eigen tuin inleveren. Let op, want op=op! Je kunt bij een van de volgende tuincentra terecht:

  • Tuincentrum De Oosteinde, Zandlaan 22 in Hillegom
  • Tuincentrum De Uiver, Rijnstraat 141 in Katwijk aan Zee
  • Intratuin Lisse, Heereweg 350 in Lisse
  • Tuincentrum De Mooij, Noordwijkerweg 36 in Rijnsburg.

En vergeet natuurlijk niet om je tegels ook aan te melden bij het NK Tegelwippen! Dat kan door het aantal gewipte tegels te registreren met een voor en na foto op de website www.nktegelwippen.nl

Speciale tegeltaxi in Noordwijk en Katwijk

In de gemeenten Noordwijk en Katwijk rijdt er op woensdag 15 mei een speciale tegeltaxi. Deze komt na aanmelding de gewipte tegels gratis bij je thuis ophalen. Je krijgt dan een bon, waarmee je de planten kunt afhalen op de actiedag. Op de route van de tegeltaxi in de gemeente Noordwijk, is nog plek. Kijk voor de voorwaarden en het aanmelden op www.noordwijk.nl/tegeltaxi

De tegeltaxi voor de gemeente Katwijk is inmiddels al helemaal volgeboekt. Op 16 oktober zal de volgende tegeltaxi hier rijden. Op 1 juni plaatst de gemeente Katwijk van 9.00 tot 15.00 uur nog een speciale container voor de deur van de milieustraat om tegels in te leveren.

tegels-gratis-ruilen-voor-plantjes-greenport
Ruil je tegels in voor gratis plantjes!