bollen-bloemen-innovatie7

Royal Van Zanten en KeyGene partners in innovatie

Royal Van Zanten en KeyGene sluiten een meerjarige samenwerking op het gebied van innovatie, onderzoek en ontwikkeling. Als internationale veredelaar van snijbloemen, potplanten en bloembollen zet Royal Van Zanten deze samenwerking in om haar veredelingsactiviteiten verder te verbeteren en het team van gepassioneerde veredelaars en onderzoekers te versterken. Voor KeyGene betekent de samenwerking een mogelijkheid tot uitbreiding van het gebruik van de technologische innovaties die door het onderzoekbedrijf voor de plantenveredeling ontwikkeld zijn.

Zichtbare innovatie

Innovatie in siergewassen is belangrijk voor de hele keten, van consument tot teler. De markt is een zeer dynamische omgeving en om succesvol te zijn is het essentieel om wensen te vertalen in een vernieuwend en marktgericht aanbod.

In deze markt is Royal Van Zanten al sinds 1862 succesvol als veredelaar van siergewassen. Dit jaar viert het bedrijf haar 160-jarig jubileum. De organisatie heeft een innovatief karakter en een gepassioneerd team in Nederland, Colombia, Nieuw-Zeeland, Oeganda, Kenia en Zuid-Afrika. Die eigenschappen, alsmede de krachtige samenwerking met partners in de waardeketen, maken het bedrijf tot sterke veredelaar en leverancier die vooroploopt met een breed portfolio van snijbloemen, potplanten en bloembollen.

Integratie van innovatieve technologieën

De door KeyGene ontwikkelde innovatieve plantveredelings-technologieën kunnen een nieuwe impuls geven aan Royal Van Zanten’s veredelingsactiviteiten in siergewassen. Zo kan het bedrijf haar marktpositie richting de toekomst verder versterken.

“Dit is het juiste moment om nieuwe inzichten en geavanceerde technologieën in te passen in onze veredeling. We kunnen gericht werken aan belangrijke eigenschappen en het veredelingsproces verder versnellen. Dit stelt ons in staat nog beter in te spelen op de wensen van onze klanten”, zegt Joost Kos, Directeur Veredeling & Ontwikkeling bij Royal Van Zanten. “De bestaande en toekomstige veredelingsinnovaties van KeyGene, hun jarenlange ervaring en hun expertise in uiteenlopende vakdisciplines gaan ons helpen om de innovatiesprong te maken die we bij Royal Van Zanten voor ogen hebben in de veredeling van siergewassen.”

“Voor KeyGene is Royal Van Zanten een geweldige nieuwe partner, die onze veredelingstechnieken in siergewassen kan gaan benutten en waarmee we samen kunnen werken aan het verder optimaliseren van de innovaties voor de gewassen van Royal Van Zanten” zegt Arjen van Tunen, CEO van KeyGene. “De kenmerkende, gepassioneerde manier van werken bij Royal Van Zanten, haar sterke marktpositie en haar brede portfolio van snijbloemen, potplanten en bloembollen, betekenen een substantiële uitbreiding in het gebruik van onze innovaties. We kijken ernaar uit om samen met de veredelaars en onderzoekers van Royal Van Zanten de ontwikkeling van een breed aanbod van succesvolle siergewassen richting toekomst verder te verbeteren.”

Bron: Bloemen en Plantennieuws

Royal Van Zanten en KeyGene partners in innovatie