bollen-bloemen-innovatie7

Real life vraag voor leerlingen Rijnlands Lyceum Sassenheim

Meer jongeren kennis laten maken met de tuinbouw. Dat doen we met de Tuinbouw Battle maar ook door samen te werken met OADB (Onderwijs en Arbeidsmarkt Duin- en Bollenstreek). Vanuit OADB worden er diverse onderwijsactiviteiten georganiseerd, zoals (Green) Unplugged, beroepspresentaties op school, bedrijfsbezoeken en real life vragen. Vanuit Greenport Duin- en Bollenstreek gaan leerlingen van het Rijnlands Lyceum Sassenheim aan de slag met een real life vraag die hun op het lijf is geschreven.
real-life-vraag-studenten-RLS - uitwisselingsproject-greenport-duin-en- bollenstreek

Meer jongeren interesseren in leren en werken in het groen. Kennismaken met de tuinbouw en het sierteeltcluster in onze Greenport. Zo maar wat doelen die wij hebben vanuit educatief perspectief. Greenport Duin- en Bollenstreek doet – vanuit haar samenwerking met OADB – mee met real life vragen. Deze week (28 maart 2022) werken acht leerlingen van Rijnlands Lyceum Sassenheim (RLS) aan een real life vraag.

Real life vraag

Het sierteelcluster en de tuinbouw in de Duin- en Bollenstreek hebben een diversiteit aan studie- carrièremogelijkheden, voor schoolverlateres en omscholers. De leerlingen gaan aan de slag met de vraag: hoe zorg je er voor dat leerlilgen kiezen voor een baan in het sierteeltcluster/de tuinbouw? Het restultaat van het onderzoek presenteren zij donderdag 31 maart op school.

Onderwijs en Arbeidsmarkt Duin- en Bollenstreek

Greenport Duin- en Bollenstreek werkt samen met OADB om onderwijs en arbeidsmarkt met elkaar te verbinden. Dat doen wij onder andere door de Real Life vragen, (Green) Unplugged en vanuit Greenport met de Tuinbouw Battle (basisschool).

Real life vraag voor leerlingen Rijnlands Lyceum Sassenheim