bollen-bloemen-innovatie7

Podcast Werkgeverslijn: werken met jongeren

De podcast van Werkgeverslijn 'Werkgeverspraat' is weer een uitzending rijker. Ditmaal over het werken met jongeren. In deze aflevering van Werkgeverspraat praten we over over het werken met jongeren. Hoe verloopt de werving, de aansturing en hoe maak je jongeren enthousiast voor het werken in onze sector? Is elke ondernemer geschikt voor het werken met jongeren en wat kunnen we van ze leren?

De sprekers deze podcast zijn Petra van Veen en Klaas Niewold van Flevoplant in Ens. Hun bedrijf werkt elk jaar in de zomerperiode met zo’n 60 jongeren. Hoe werven zijn hun jonge tijdelijke arbeidskrachten, hoe zorg je er voor dat ze een duidelijk beeld hebben van de werkzaamheden en hoe stuur je ze aan als je ze eenmaal binnen hebt? Welke kansen en uitdagingen zijn er? Flevoplants heeft onderhand jarenlange ervaring met het bewust inzetten van jongeren, waardoor zij in deze podcast veel tips kunnen geven voor collegawerkgevers, ook buiten de sector.

Andere sectoren

In totaal worden dit jaar zes podcasts opgenomen dankzij een bijdrage van Colland Arbeidsmarkt. In alle afleveringen komen werkgevers aan het woord, uit verschillende deelsectoren. Op die manier wil de Werkgeverslijn land- en tuinbouw een kijkje te geven in de keukens van werkgevers en hopen zij werkgevers handvatten mee te geven.
Luister de andere podcast(s) via de website van Werkgeverslijn.

Podcast Werkgeverslijn: werken met jongeren