bollen-bloemen-innovatie7

Onderwijs & Arbeidsmarkt: Evenement Horen, zien en… doen!

Meer verbinding tussen onderwijs en arbeidsmarkt in de Duin- en Bollenstreek. Dat is precies wat Onderwijs en Arbeidsmarkt Duin- en Bollenstreek (OADB) nastreeft. Om deze verbinding een zetje in de juiste richting te geven organiseerde OADB op woensdag 29 juni het evenement Horen, zien en...doen! voor ondernemers, overheid en onderwijsinstellingen. Het Koetshuis van Kasteel Keukenhof was het decor van deze inspiratievolle middag.
OADB 29-06-22- horen-zien-doen

Inspireren en verbinden

Met een dagvoorzitter tijdens het plenaire gedeelte, diverse workshops en een wrap up was het een inspirerende middag. Dagvoorzitter Wendy van Vliet nam de ruim 70 aanwezigen mee in het verhaal van OADB; wat zijn de doelen, waarom zijn deze er en hoe zorgen we met elkaar dat deze doelen behaald worden? Met daarbij in het achterhoofd dat de arbeidsmarkt in de regio grote tekorten heeft, vergrijzing een rol speelt en we deze problematiek alleen met elkaar kunnen aanpakken.

Smeermiddel

De workshops waren het smeermiddel deze middag. In groepjes van 4-5 personen gingen de aanwezigen naar hun workshop, op diverse locaties in de buurt van het Koetshuis van Kasteel Keukenhof. Van kennis over de Duin- en Bollenstreek en hybride opleiden tot Talent4Life en OADB: de paraplu voor onderwijs- en arbeidsmarktverbinding. De aanwezigen kregen de workshop aangeboden op de manier zoals jongeren meedoen aan de diverse projecten van OADB.

Bekend maakt bemind

OADB gelooft in ‘bekend maakt bemind’. Dit draagt zij uit met alle projecten die zij draait; jongeren kennis laten maken met sectoren, beroepen én de regio zodat zij een passende keuze kunnen maken voor een opleiding e/o baan. Ook in het geval de workshops laat ‘bekend maakt bemind’ zich gelden, want op deze manier wil OADB aan de ondernemers, het onderwijs en de overheid laten zien dat wat de jongeren ervaren zeer waardevol is en de bijdrage van deze drie O’s van essentieel belang is.

Doe mee!

OADB nodigt ondernemers en de overheid uit om deel te nemen aan de onderwijsactiviteiten, zowel binnen als buiten het bedrijf. Hierbij gaat het niet alleen om het geven van presentaties of rondleidingen maar ook om real life vragen die leerlingen kunnen beantwoorden, waarbij er echt gezocht wordt naar een antwoord en oplossing.

Onderwijs & Arbeidsmarkt: Evenement Horen, zien en… doen!