bollen-bloemen-innovatie7

Nevenfunctie Adri Bom-Lemstra als Kamerheer van de Koning

adri-bom-lemstra-voorzitter-glastuinbouw-nederland-

Voorzitter Adri Bom-Lemstra van Glastuinbouw Nederland gaat haar huidige werkzaamheden combineren met een wel heel bijzondere nevenfunctie. Met ingang van 1 april 2022 wordt zij benoemd tot Kamerheer van Zijne Majesteit de Koning voor de provincie Zuid-Holland.

Adri Bom-Lemstra, sinds 1 mei 2021 voorzitter van Glastuinbouw Nederland, wordt door de Dienst van het Koninklijk Huis (DKH) omschreven als iemand die goed de weg weet in de provincie Zuid-Holland. ‘Zij heeft verschillende politiek-bestuurlijke functies bekleed bij de gemeente Westland, het Hoogheemraadschap Delfland en de provincie Zuid-Holland, waar zij als statenlid en gedeputeerde actief was. Sinds vorig jaar is zij voorzitter van Glastuinbouw Nederland, de branchevereniging van glastuinbouwondernemers. Sinds 2019 is ze ook voorzitter van Greenports Nederland’, zo meldt DKH.

Functie Kamerheer

Kamerheren ondersteunen en adviseren bij de voorbereiding en uitvoering van Koninklijke bezoeken aan hun regio. Zij vertegenwoordigen de Koning bij regionale gebeurtenissen zoals een huwelijksjubileum of een begrafenis. Kamerheren worden ook betrokken bij grote evenementen en ontvangsten, bijvoorbeeld Koningsdag, Prinsjesdag, Nieuwjaarsontvangsten, staatsbezoeken en streekbezoeken. Zij begeleiden de nieuwe ambassadeurs die hun geloofsbrieven komen aanbieden aan de Koning op Paleis Noordeinde.

Nevenfunctie Adri Bom-Lemstra als Kamerheer van de Koning