bollen-bloemen-innovatie7

Natural Bulbs Hillegom pioneer; bollen zonder gewasbeschermingsmiddelen

natural-bulbs-zonder-chemische-middelen-greenport-duin-en-bollenstreek

Hij begon ermee om de doodeenvoudige reden dat hij er handel in zag. Omdat hij dacht dat het niet alleen een goed idee was, maar ook een goed moment. Inmiddels staat Heemstedenaar Robert Heemskerk (59) er anders in. Nu is naast geld verdienen ook bevlogenheid een drijfveer voor zijn handel in biologische bloembollen en planten. ,,Het is gewoon leuk om de wereld een stukje beter te maken.’’

Geen droog brood

Bloembollen die zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest worden geteeld. Het kan wel degelijk, weet Robert Heemskerk die aan de Noorderlaan in Hillegom zijn handel drijft. In de beginjaren van Natural Bulbs was dat wel anders en ook de verdiensten bleven achter. ,,What the fuck ben ik aan het doen, dacht ik na een aantal jaren. Ik verdiende geen droog brood en het was aan mijn vrouw te danken dat mijn gezin niet aan de bedelstaf raakte. De omzet ging van 33 naar 65, naar 120 mille per jaar. Procentueel best een aardige stijging, maar echt opschieten deed het niet. Heel veel mensen zeiden: je bent niet goed wijs, stop ermee. Maar inmiddels was ik zo bevlogen dat ik wel moest doorgaan.’’ Zijn bedrijf Natural Bulbs heeft na een aantal moeizame beginjaren de wind in de rug. ,,We zitten nu op ongeveer een miljoen euro omzet per jaar’’, is hij openhartig.

Natural bulbs in vlogserie #uitjebloembol

Natural Bulbs deed mee aan onze vlogserie #uitjebloembol waar bij Rob (fulltimer) samen met Anouk en Amber een inkijkje geeft in het bedrijf. Welke bollen ze hebben, hoe de verpakking gaat en waar de bollen allemaal naar toe gestuurd worden vanuit de webwinkel. Bekijk hier de vlog.

Lees hier het volledige verhaal: Robert Heemskerk is met zijn bedrijf Natural Bulbs een pioni… – Noordhollands Dagblad

Bron: Noord-Hollands Dagblad

Natural Bulbs Hillegom pioneer; bollen zonder gewasbeschermingsmiddelen