bollen-bloemen-innovatie7

Nationale Tulpendag zonder pluktuin

Aanhoudende onzekerheid rondom de coronaregels heeft de organisatie van Tulpen Promotie Nederland doen besluiten om ook de pluktuin op de Dam in Amsterdam in januari 2022 te annuleren. Achter de schermen werkt de organisatie hard aan een kleiner en veiliger alternatief.
dam-doop-tulp-trustfull-2019

Zaterdag 15 januari 2022 geeft Tulpen Promotie Nederland de officiële aftrap van het nieuwe tulpenseizoen. Ook komend jaar viert zij dit met de Nationale Tulpendag. Het thema dit seizoen is ‘Share Happiness’. Maar door de huidige coronaregels voor evenementen en de onzekerheid of het evenement op 15 januari helemaal niet meer wordt toegestaan, heeft het bestuur van Tulpen Promotie Nederland (TPN) moeten besluiten dat de pluktuin op de Dam ook dit jaar niet doorgaat.
Het verplichte coronaplan, de onzekerheid en de vele extra kosten zijn te risicovol voor de Stichting TPN. Wel werken zij momenteel een kleiner veiliger alternatief uit, om zo toch onze tulp in de schijnwerpers te zetten en het tulpenseizoen in te luiden.

Thema ‘Share Happiness’

Ons thema is ‘Share Happiness’. Dit jaar vieren we de vreugde. Hiermee geven we aan dat we het tulpenfeest met iedereen willen vieren. De tulp ís van iedereen en vóór iedereen. Een positieve bloem die mensen onderling verbindt; dus een vrolijke bos voor jezelf en één voor de ander. Gedeelde vreugd is immers dubbele vreugd.

Om de tulpenfans gedurende het seizoen te informeren en inspireren is de organisatie nog meer te zien op de internationale social media kanalen. Natuurlijk delen zij daar ook de start van de Nationale Tulpendag. Op deze manier kan iedereen het tulpenseizoen toch meevieren.

Nationale Tulpendag zonder pluktuin