bollen-bloemen-innovatie7

Nationale Tulpendag 2022, denken in mogelijkheden

Tulpenpromotie Nederland (TPN) houdt rekening met ‘alle scenario’s’ bij de voorbereiding van de Tulpendag op de Dam. Het evenement moet op 15 januari plaatsvinden in Amsterdam, maar vanwege corona is onduidelijk of het door kan gaan.
dam-doop-tulp-trustfull-2019

Het bestuur van Tulpen Promotie Nederland (TPN) kwam dinsdag 7 december bijeen om Nationale Tulpendag 2022 te bespreken. Het jaarlijkse evenement staat gepland voor 15 januari 2022 op de Dam in Amsterdam en de organisatie hoopt data er geen verdere beperkingen worden opgelegd.

“Het is lastig plannen”, erkent Gerard Reus van TPN. “Alle internationale evenementen staan ter discussie, maar aan de andere kant worden we door San Francisco (5 maart, red.) gevraagd of weer komen met tulpen”, vult voorzitter Arjan Smit aan. Bestuurslid Geert Laan is ondertussen bezig met de mogelijkheden in België. In Antwerpen zouden gelijktijdig met het evenement op de Dam tulpen geplukt moeten worden.

Alternatief is belangrijk

Voor het bestuur is duidelijk dat er een alternatief moet komen, mocht corona roet in het eten gooien. Promotie voor de tulpenafzet is volgens de bestuursleden belangrijk, ook als de afzet uitstekend loopt. “Welk alternatief we hebben bedacht, houden we nog even geheim. Misschien hebben we het helemaal niet nodig”, besluit Smit. In 2019 doopte Quinty Trustfull haar tulp op de Dam en in 2020 doopten drie kinderen de Make-a-Wishtulp. In 2021 kwam Edsilia Rombley haar tulp bij Smit op het bedrijf dopen, omdat het evenement op de Dam niet door kon gaan.

Bron: Tulpen Promotie Nederland en Greenity

Nationale Tulpendag 2022, denken in mogelijkheden