bollen-bloemen-innovatie7

Landelijke bloembollenactie voor jong en oud gestart

Om voor jong en oud op een opvallende manier aandacht te schenken aan de planttijd van voorjaarsbloeiende bloembollen zoals tulpen, krokussen en narcissen, organiseert de KAVB - de belangenbehartiger van de Nederlandse bloembollensector - dit najaar een actie waarmee een ‘bollenroute’ van Beer Bollie door het hele land kan ontstaan. De wedstrijd loopt tot en met 30 november.
Bollenroute-bollie-greenport-duin-en-bollenstreek

De opzet van de actie is eenvoudig: families, scholen en kinderdagverblijven planten samen bloembollen, en hangen daarna kleurplaten van Beer Bollie zichtbaar achter het raam. Hoe meer kleurrijke beren langs de wegen, hoe langer de bollenroute in Nederland wordt (en hoe kleurrijker tuinen en terrassen zullen zijn dit voorjaar). Met dit initiatief wordt ook aandacht gevraagd voor het belang van biodiversiteit: honingbijen en vlinders kunnen namelijk flink profiteren van alle ‘extra’ nectar die zo in het vroege voorjaar beschikbaar komt, wanneer er nog er weinig bloeit in de meeste tuinen en parken.

Foto’s van de ingekleurde en/of versierde kleurplaten kunnen met de hashtag #bollenroute worden gedeeld op de Facebookpagina ‘Beer Bollie’s Bollenroute’. De vijf mooiste worden beloond met een reuze knuffelbeer en een pot smakelijke bloemenhoning. Boer Tom,  tulpenkweker en tv-tuinman van Eigen Huis & Tuin, beoordeelt samen met andere bollenboeren de inzendingen. Diverse scholen en tuincentra doen al mee met de actie.

De kleurplaat met meer informatie over het planten van bloembollen is gratis te downloaden via www.kavb.nl/bollieroute.

Over de KAVB

De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) is sinds 1860 de ketenorganisatie voor ondernemers in de bloembollensector. De KAVB behartigt de belangen van meer dan 1000 veredelaars, telers en handelaren van bloembollen en bolbloemen. De KAVB verbindt ondernemers met overheden en de omgeving in alle provincies en op nationaal en internationaal niveau. Met twintig werknemers werkt de KAVB aan de speerpunten duurzaamheid, kwaliteit, imago en ondernemerschap.

Landelijke bloembollenactie voor jong en oud gestart