bollen-bloemen-innovatie7

Koning opent Floriade Expo 2022 in Almere

Zijne Majesteit de Koning opent woensdagmiddag 13 april de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 in Almere. Met het thema Growing Green Cities richt Floriade zich op het leefbaarder, leuker en duurzamer maken van steden. De Nederlandse tuinbouwsector presenteert, samen met vierhonderd (inter)nationale deelnemers, hiervoor haar innovatieve ideeën en oplossingen.
Koning-opent-Floriade-2022-greenport

De groene stad van de toekomst

De basis van het Floriade-park is het Arboretum, een plantenbibliotheek naar ontwerp van landschapsarchitect Winy Maas, waar bezoekers letterlijk doorheen lopen. In de grote kas, The Green House zien bezoekers wat bloemen, planten, groenten en fruit betekenen voor consument en samenleving. Zo wordt onder andere het telen van gewassen getoond met toepassingen van innovaties zoals drones, robots, verticale tuinbouw en sensoren. In het paviljoen ‘The Voice of Urban Nature’ laten Amsterdam en Almere zien hoe zij samen met inwoners bouwen aan de groene stad van de toekomst.

Er is meer…

Het Dutch Innovation Experience, het Rijkspaviljoen, laat de toekomst van woningbouw zien met duurzaamheid en circulariteit als uitgangspunten. Het paviljoen is gerealiseerd met honderd biobased materialen. Verder zijn er siertuinen en landenpaviljoens uit Afrika, Amerika, Azië en Europa te zien. Bezoekers kunnen zich met een kabelbaan over het terrein verplaatsen.

Floriade Expo 2022 is geopend voor bezoekers van 14 april tot en met 9 oktober 2022.

Voor meer informatie: 
Floriade https://floriade.com/nl/ 

Koning opent Floriade Expo 2022 in Almere