bollen-bloemen-innovatie7

Klimaatneutraal 2040

Speciaal voor ons programma Klimaatneutraal 2040 hebben wij een speciale pagina gemaakt waarop alle informatie te vinden is. Hier lees je meer over onze ambitie, de werkwijze en projecten waarmee wij de Greenport Duin- en Bollenstreek verduurzamen. Onze Greenport heeft namelijk een stevige ambitie: Klimaatneutraal in 2040. Wat begon met een sector breed gedragen visie is uitgewerkt tot het programma Klimaatneutraal 2040 waarin we met de sector werken aan het realiseren van die ambitie.
martijn-baudoin-C4rDHqqmu4w-greenport-duin-en-bollenstreek

Bekijk de pagina hier. De komende tijd zullen wij deze pagina verder invullen met al onze activiteiten: houdt deze dus in de gaten! Verder is het programma en al haar activiteiten vanaf nu herkenbaar aan bovenstaand logo.

Toelichting programma

Het is een enorme uitdaging: Klimaatneutraal in 2040. Dat hebben de Greenports met elkaar afgesproken en vastgelegd in het Tuinbouwakkoord en het Klimaatakkoord. Ondernemers in onze regio nemen de verantwoordelijkheid nu al op zich om verduurzamingsmaatregelen te implementeren. Dit laat zien dat het ondernemerschap in de regio groot is en het belang van een duurzame regio wordt gezien. Maar om echt Klimaatneutraal te worden moeten we nieuwe samenwerkingen gaan bouwen. We moeten aansluiten bij aardwarmte initiatieven in de regio, we moeten onze eigen groenstromen weer om gaan zetten in groengas, CO2 en warmte en dat kunnen de ondernemers niet alleen.

 

 

Klimaatneutraal, met elkaar!

Door synergie te zoeken tussen de verschillende duurzaamheidsactiviteiten en projecten kan er nog meer impact gemaakt worden. En dat is precies het doel van het energieprogramma. Het programma richt zich op alle bedrijvigheid in de Greenport: bloem(bollen)telers, logistiek, glastuinbouw en (groot)handel. We jagen projecten aan om bestaande initiatieven te versnellen, ondersteunen overheden, maken inzichtelijk wat ondernemers al hebben bereikt en werken projectmatig aan het organiseren van de energievraag.

Wil je meer weten of  heb je leuke project ideeën? Neem dan contact op met: Tanja@nflux.nl / 06-122 31 591 of Annebel@nflux.nl / 06-457 25 146. 

Klimaatneutraal 2040