bollen-bloemen-innovatie7

Jubileum 75 jaar Bloemencorso Bollenstreek ook beginpunt van nieuw Vier de Lente Festival

75 jaar na het eerste corso, keert dit jaar ‘de Walvis-vloot’ terug naar zijn geboorteplaats Hillegom – en wel mét walviskalfje. De walvis-baby van de Hillegomse jubileumvloot staat symbool voor de geboorte van het nieuwe zusje van Bloemencorso Bollenstreek; het Vier de Lente Festival. De walvis-vloot wordt op 24 april letterlijk onderdeel van het Vier de Lente podium, waar een bekend nationaal dj-trio en spetterende lokale acts zullen optreden.
vier de lente

Corsowagen omgetoverd tot festivalpodium

Het cirkeltje is rond; de gemeente waar Bloemencorso Bollenstreek 75 jaar geleden begon, is met deze speciale jubileumeditie ook de plek om de wagen ‘door te geven’ aan de jongere generatie. Dat doorgeven mag je letterlijk nemen: de kleurrijke Hillegomse corsowagen wordt namelijk onderdeel van het podium van het spiksplinternieuwe evenement.

Bloemencorso Bollenstreek en Vier de Lente Festival delen dezelfde liefde en passie voor het bollenvak en de Bollenstreek, maar het festival richt zich op een jongere generatie. ‘Een kers op de taart van ons 75ste verjaardagsfeest,’ zegt Esther den Hertog, woordvoerder van Bloemencorso Bollenstreek. ‘Met dit festival laten we zien wat de iconische kracht van de Nederlandse tulp is. Als we daarmee jongeren kunnen laten zien welke rol onze streek en het Bloemencorso speelt in een positief en blij gevoel bij hen, dan is deze missie geslaagd.’ Vier de Lente Festival wordt een jaarlijks terugkerend evenement, dat dit corso-jubileumjaar een bijzondere kick-off kent met een uniek podium op 24 april bij The Tulip Barn in Hillegom.

Lokale partners slaan handen ineen voor Vier de Lente Festival

Voor een exclusief publiek vindt van 19:00 tot 21.00 uur een eerste kick-off editie van het nieuwe evenement plaats, mede mogelijk gemaakt door de toewijding en inzet van gemeente Hillegom, Hillegom Marketing, Bloemencorso Bollenstreek, Economic Board Duin- en Bollenstreek, Greenport Duin- en Bollenstreek, Doe-reclame, Klein Duimpje en Royal De Ree Holland. Zij zetten zich samen met de organisatoren in voor het doorgeven en activeren van de liefde voor het bloemenvak én voor de Bollenstreek; elementen die voor alle partijen, inclusief het festival zelf, essentiële ingrediënten zijn. Wethouder gemeente Hillegom Jan van Rijn: ‘Het is een gouden greep van de organisatie om jongeren op een eigentijdse manier meer bij het bollenvak en de Bollenstreek te betrekken. Ik steun dit initiatief dan ook van harte.’

Beperkt aantal uitnodigingen

De namen van de artiesten worden later deze week aangekondigd. Festivalgangers kunnen zich wel al opgeven voor een exclusieve uitnodiging, via de website www.vierdelente.com verkrijgbaar. De kick-off is namelijk enkel toegankelijk met een uitnodiging in plaats van door middel van openbare ticketverkoop. Zo kan iedereen uit de regio, ongeacht beschikbaar budget, welverdiend van deze eerste editie genieten.

De organisatie roept bezoekers op om enkel met de fiets te komen. Er is geen extra parkeergelegenheid voor dit evenement voorzien, omdat duurzaamheid een belangrijk onderdeel van de langetermijnvisie van het festival is.

Greenport Duin- en Bollenstreek partner

De jeugd meer betrekken bij de regio, de bollenteelt en de bloemen. Een uitgangspunt waar Greenport Duin- en Bollenstreek achter staat. Om deze reden hebben wij er voor gekozen om partner te worden van dit festival, waarvan de kick-off op zondag 24 april niet anders dan een succes kan worden.

Jubileum 75 jaar Bloemencorso Bollenstreek ook beginpunt van nieuw Vier de Lente Festival