bollen-bloemen-innovatie7

Jaap Bond verlaat KAVB per 1 mei 2024

Jaap Bond stopt met zijn werkzaamheden voor de KAVB. De voorzitter gaat met pensioen. Tijdens de vergadering met het Hoofdbestuur d.d. 6 februari zijn de leden van het bestuur in kennis gesteld en diezelfde dag is het personeel op de hoogte gebracht van zijn besluit. De ingangsdatum wordt in overleg met het Hoofdbestuur nog bepaald om een goede overdracht aan zijn opvolger te bewerkstelligen, maar is uiterlijk 1 mei 2024.
Jaap-Bond-in-de-spiegel-greenport-stories

Jaap Bond zei bij zijn aankondiging dat hij tevreden is over de KAVB en hoe de vereniging ervoor staat: “We hebben een goede ploeg met mensen met veel kennis in huis. We hebben de goede richting te pakken en er staat veel in de steigers. De samenwerking in de keten maar ook met onze externe partners is heel goed. We zitten overal aan tafel en hebben een goede invloed op een groot aantal dossiers. Met name onze inzet op de gebiedsvisies in de provincies is belangrijk en daar proberen we als sector echt de regie te pakken.

De Algemeen Verbindend Verklaring heeft ervoor gezorgd dat we structureel fundamenteel onderzoek kunnen doen en dat is echt iets om trots op te zijn. Als relatief kleine sector lukt het ons om fundamenteel onderzoek te doen en met name de samenwerking met de BO Akkerbouw en de aardappelen- en uiensector gaat ons helpen om klaar te zijn voor de toekomst. In de 4,5 jaar dat ik de trotse voorzitter mocht zijn van deze mooie sector heb ik gezien hoeveel kennis, passie en trots er bij de telers zit. Daarom ben ik ervan overtuigd dat de sector een bloeiende toekomst tegemoet gaat.”

Jaap Bond verlaat KAVB per 1 mei 2024