bollen-bloemen-innovatie7

IntoTuinbouw – geef je op als nieuwkomer in de tuinbouw

Als nieuwkomer in de tuinbouwsector kan het allemaal wat overweldigend zijn, de terminologie, verschillende technieken, soorten bedrijven en processen. Met de IntoTuinbouw onboarding cursus word je in één week tijd ondergedompeld in de wondere wereld van de tuinbouw. Het volgende startmoment is maandag 31 oktober.
intotuinbouw-onboarding-cursus-tuinbouwsector-greenport-world-horti-center

Als nieuwkomer in de tuinbouwsector kan het allemaal wat overweldigend zijn, de terminologie, verschillende technieken, soorten bedrijven en processen. Want was is opkweek nu eigenlijk, hoe gaat veredeling precies in z’n werk en wat is die druppelaar waar je collega het steeds over heeft? Of je nu bij een toeleverancier, de bloemenveiling of een kweker werkt of gaat werken, de Nederlandse tuinbouw is een complex geheel.

Inhoud cursus

Met de IntoTuinbouw onboarding cursus word je in één week tijd ondergedompeld in de wondere wereld van de tuinbouw. De cursus is speciaal gericht op mensen die in de tuinbouwsector (gaan) werken, maar de sector niet kennen. Het startpunt van deze cursus is het clubhuis van de tuinbouwsector: World Horti Center in Naaldwijk. Hier start de week met een introductie en passeren iedere ochtend interessante thema’s de revue, denk hierbij aan kassenbouw, veredeling, plantfysiologie, klimaatbeheersing, ketenmanagement, coöperaties en marketing. In de middagen vertrekt de groep vanuit het clubhuis naar verschillende locaties, dit is een greep uit de hiernaast getoonde bedrijven. Je sluit de week met elkaar af met een gezellige vrijdagmiddagborrel in Westlandse stijl.

Data 2022

Maandag 31 oktober t/m vrijdag 4 november
Tijd: 08.00 – 17.00 uur
Duur: vijf dagen (één werkweek)
Locatie: World Horti Center
Kosten: €1850,- exclusief btw. Dit bedrag is inclusief studiemateriaal en catering, waaronder koffie/thee, lunch en een borrel op vrijdag.

Deelnemen? 

Stuur een e-mail naar training@worldhorticenter.nl en reserveer je plek
Let op: er is plek voor maximaal 8 deelnemers per keer, vol is vol!

Meer informatie

Check hiervoor de website van World Horti Center.

IntoTuinbouw – geef je op als nieuwkomer in de tuinbouw