bollen-bloemen-innovatie7

IMPACT 2025 – Topsector T&U Innovation Prize 2023

In 2023 vindt de vijfde editie van de uitreiking van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen #impact2025 International Innovation Prize plaats. In deze vijfde jubileum editie staat het thema gezondheid centraal, met in het bijzonder de innovaties die bijdragen aan het gezonder eten & leven en de bijdrage aan ons klimaat van Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Oplossingen & Innovaties die hieraan werken/bijdragen komen in aanmerking voor de award.
InnovationPrize-2023-greenport

De Nederlandse tuinbouw heeft een aantal uitdagingen voor haar eigen toekomst als het gaat om innovatie. Echter ze is ook een belangrijk onderdeel voor een gezonde toekomst. Of het nu gaat om gezonder eten of een gezondere leefomgeving. Beiden leiden tot meer gezondheid en zijn essentieel voor de toekomst. In deze editie van de Innovation Prize staat dan ook de bijdrage, in welke vorm dan ook, aan gezondheid centraal:

  • Nieuwe tuinbouwproducten (plantsoorten, rassen, teelwijzen, etc.) die een toevoeging zijn als het gaat om gezondheid.
  • Methodes en Technologieën om “gezondheid” te destilleren uit planten en ze zo te komen tot de groene apotheek.
  • Oplossingen en concepten om mensen te stimuleren naar meer plantaardige consumptie.
  • Oplossingen en concepten om mensen te activeren om meer planten in te zetten voor een leefbaardere woon- en werkomgeving.
  • Innovaties die extra waarde creëren gekoppeld aan gezondheid en leefbaarheid in de keten van planten (bollen, bomen, bloemen, planten, groenten of fruit).
  • Groen in stad & woonkamer voor zuurstof & well-being.

Voor een antwoord op deze uitdagingen is het essentieel dat de tuinbouw als leverancier van de “plant” samen gaat werken met andere sectoren zoals zorg-, voeding-, landschapsinrichting-, hightech- etc. (cross-sectorale innovaties). Meer informatie over Startup Innovation Prize

Nieuw in 2023: niet alleen start-ups maar ook TUx pitches

De IMPACT&U Innovation Prize is gebruikelijk voor startup bedrijven. Echter we zoeken naar nieuwe ideeën. Ook ideeën die nog “in het hoofd zitten”. Daarom kun je dit jaar ook meedoen met jouw idee in de Tuinbouw TUx. Pitch jouw idee en vindt een bedrijf voor jouw idee.

Bron: Impact2025

IMPACT 2025 – Topsector T&U Innovation Prize 2023