bollen-bloemen-innovatie7

Hulp voor bedrijven om anders met energie om te gaan

De gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk hebben vrijdag 17 februari 2023 samen met Bedrijfsleven Bollenstreek en Greenport Duin- en Bollenstreek een MKB-Deal gesloten om de energietransitie voor het midden- en klein bedrijf (mkb) in de regio te versnellen. Gedeputeerde van provincie Zuid-Holland, Willy de Zoete, was hierbij aanwezig.
partners_mkbdeal_met_cheque-greenport

Vertaling naar bedrijfsleven

Provincie Zuid-Holland is initiator en aanjager van in totaal acht MKB-deals en steunt de deals met een subsidie. Willy de Zoete, gedeputeerde innovatie in het mkb, licht toe: “Ondernemers in het mkb staan voor vele uitdagingen zoals verduurzaming, digitalisering, financiering en het vinden van voldoende geschoold personeel. Ik sprak vandaag een aantal enthousiaste ondernemers die ondersteuning hebben gekregen vanuit het transitieloket van de MKB-deal. Het is fijn om te horen en te zien dat de ondersteuning zo goed wordt ontvangen. Zo kunnen we samen werken aan een sterke en toekomstbestendige Zuid-Hollandse economie.”

Honderden ondernemers bereikt

Het loket organiseert gerichte acties voor specifieke doelgroepen. Voorbeelden zijn: een scan voor label-C bedrijfspanden, winkeliers in energienood en de actie waarbij eerdere ontvangers van een energiescan (van hun bedrijf) een nieuw bedrijf kunnen aandragen voor eenzelfde scan.

Albert Versluis, ondernemer en initiatiefnemer van deze MKB-deal, is trots op het loket waar zijn idee tot uitgegroeid is: “Met het loket zijn al honderden ondernemers bereikt, groeit de bekendheid van het loket, en hebben enkele tientallen ondernemers contact gelegd voor meer advies, en hulp bij het verkrijgen van subsidie of onderzoek.”

Aan de slag

Ondernemers die zelf aan de slag willen, kunnen zich aanmelden of meer lezen op www.zakelijkzuiniger.nl.

Hulp voor bedrijven om anders met energie om te gaan