bollen-bloemen-innovatie7

HortiHeroes: 360 studenten, ondernemers, intrapreneurs en startups

Donderdag 8 juli vond de vierde editie van het HeroFestival - een co-creatie van HortiHeroes en Rabobank - plaats. In een hybride editie vanuit Studio Greenhouse kwamen on- en offline 360 studenten, ondernemers, intrapreneurs en startups samen om vernieuwing in de Food & Flower industrie aan te jagen. Met meer dan 20 sprekers van binnen en buiten de sector stond er een programma bomvol enthousiasme, innovatiekracht en kansen.
winnaar-hortiheroes-2021-greenport

Traditiegetrouw betraden ook de deelnemers van het HortiHeroes Intrapreneurship Programma het podium. De startup Left-O werd uitgeroepen tot winnaar en nam de prijs van € 10.000,- mee naar huis.

And the winner is…LEFT-O

Na 3 maanden trainen, leren, ontwikkelen en valideren bereikte het Intrapreneurship Programma 2021 op het HeroFestival een hoogtepunt. De vier teams kregen de kans om hun startups te pitchen voor een vierkoppige jury, bestaande uit Bianca Oudshoff van AppHarvest, Pieter Pot van Hogeschool Inholland, Koen Hooning van SHIFT Invest en Klaas van Egmond van Delphy en Winnaar Class of 2020.

Left-O heeft een oplossing voor voedselverspilling bedacht waarbij je producten die over zijn bij lokale ondernemers kunt kopen. Winkeliers plaatsen hun producten gemakkelijk met een foto op de app. Consumenten kunnen deze aanklikken en dezelfde dag afhalen of laten bezorgen. 

Rabo Food Award

De Rabo Food Forward pitchers ontvingen na de pitches van: Green Business Model CanvasGroen Doen op Pad en De Streekkantine elk een cheque in de vorm van kennis, netwerk en € 1.000,- om te gebruiken voor de verdere uitwerking van hun idee. De Streekkantine ging er uiteindelijk met de meeste stemmen en nog eens € 1.000,- vandoor. Lees meer.

Bron: HortiHeroes

HortiHeroes: 360 studenten, ondernemers, intrapreneurs en startups