bollen-bloemen-innovatie7

Hoogeveen en Steenhoven bundelen krachten in Van Geest Nurseries

Per 1 oktober 2022 zijn Marcel Hoogeveen en Erwin van der Steenhoven eigenaar van Van Geest Nurseries in Lisse. Het bedrijf richt zich puur op de logistiek van de bloembollenexport naar onder meer Polen, Duitsland en Groot-Brittannië.
overname-bedrijf-Lisse-greenport

Marcel Hoogeveen was achttien jaar eigenaar van Van Geest Nurseries in Lisse. In 2020 verkocht hij het bedrijf mede vanwege de sterk toegenomen complexiteit door de Brexit. Een Oekraïense ondernemer zette het bedrijf voort. Erwin van Steenhoven, voorheen eigenaar van Steenhoven transport (Steenex), heeft de afgelopen twee jaar het logistieke gedeelte voor zijn rekening genomen binnen Van Geest Nurseries. Samen gaan zij nu verder met de op- en overslagactiviteiten.

Geen eigen export

“De eigenaar uit Oekraïne wilde graag terug naar zijn land. Erwin en ik hebben onze krachten gebundeld en hebben samen besloten om de activiteiten van Van Geest Nurseries van hem over te nemen. Dat geldt voor de naam en voor de locatie”, aldus Marcel Hoogeveen.

In tegenstelling tot voorheen, vindt er geen export meer plaats. “We richten ons puur op de logistiek. We laten bloembollen naar ons bedrijf in Lisse komen en maken het daar klaar voor export. Wij zorgen ervoor dat alles wordt gekeurd en aan de eisen van bijvoorbeeld CITES voldoet. Voor Groot-Brittannië is het ons werk om alle papieren vanwege de Brexit in orde te maken. In feite is dat onze specialisatie geworden waar we allebei onze deskundigheid in hebben.”

Door deze overname is er meer ruimte beschikbaar in de gebouwen van Van Geest Nurseries. “We kunnen dus nog wel activiteiten erbij hebben of een deel verhuren”, aldus Hoogeveen.

Bron: Greenity

Hoogeveen en Steenhoven bundelen krachten in Van Geest Nurseries