bollen-bloemen-innovatie7

Helpdesk bijenlandschap Zuid-Holland: gratis advies voor professionals

De juiste inrichting en het beheer van groen om bijen en andere bestuivers te ondersteunen, vraagt om specifieke kennis van bijen en het benodigde groenbeheer. Helpdesk Bijenlandschap geeft gratis advies over hoe de bij geholpen kan worden.
bijenlandschap-gratis-advies-biodiversiteit-greenport-duin-en-bollenstreek

Bijen dragen bij aan de biodiversiteit. Die biodiversiteit in de Duin- en Bollenstreek kwam al een keer ter sprake tijdens GreenportLIVE: mogelijkheden biodiversiteit en circulariteit in de bollenteelt van 16 december 2021 over dit onderwerp (lees meer >>>).

Juiste inrichting

De juiste inrichting en het beheer van groen om bijen en andere bestuivers te ondersteunen, vraagt om specifieke kennis van bijen en het benodigde groenbeheer. Sinds 2014 ondersteunen Groene Cirkel Bijenlandschap en provincie Zuid-Holland groenbeheerders met adviezen over bijvriendelijke inrichting en beheer.

Wil je als eigenaar of beheerder een groengebied of (bedrijfs)terrein bijvriendelijk maken? Dan kun je gratis advies aanvragen bij de Helpdesk Bijenlandschap. Vul hier het aanvraagformulier in.

Wat en voor wie?

  • Wat houdt het advies in? Je krijgt maatwerkadvies over welke maatregelen je kunt nemen voor bijen op je terrein. In maximaal 2 dagen wordt er een veldbezoek gehouden en wordt er een adviesrapport geschreven.
  • Voor wie? Eigenaren of beheerders van groenterrein (openbaar en privaat). Je terrein moet wel in een van de volgende gemeenten liggen: Alphen a/d Rijn, Kaag en Braassem, Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Leidschendam-Voorburg, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten, Wassenaar, Zoetermeer of Zoeterwoude.

De adviezen worden gegeven door Naturalis en EIS Kenniscentrum Insecten.

Is je gebied niet in de Groene Cirkel Bijenlandschap-regio? Dan kun je advies aanvragen via de landelijke helpdesk.*

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op https://www.bestuivers.nl/projecten/helpdesk-bijenlandschap.

Helpdesk bijenlandschap Zuid-Holland: gratis advies voor professionals