bollen-bloemen-innovatie7

Grote tevredenheid over deelname TOP Ondernemerschap Programma

Begin januari is het eerste TOP Ondernemerschap Programma in de Bollenteelt van start gegaan. Inmiddels zijn de deelnemers halverwege het programma wat door de Ondernemerschap Academy is ontwikkeld in co-creatie met Greenport Duin- en Bollenstreek.
TOP-Ondernemerschap-Programma-bollenteelt-greenport

Het programma bestaat uit vijf inspirerende bedrijfsbezoeken, verdiepende bijeenkomsten en persoonlijke coachingsessies en is specifiek bedoeld voor ondernemers en (potentiële) opvolgers in de bollensector.

Bijeenkomst 1: De toekomst van je bedrijf

De eerste groepsbijeenkomst vond plaats bij Streng Growers waar eigenaar Ronald Streng zijn ondernemersverhaal heeft gedeeld en een kijkje in de keuken heeft gegeven in de kwekerij. Daarnaast hebben de deelnemers het gehad over de toekomst van het bedrijf en hun eigen rol.

Bijeenkomst 2: Mijn impact op mijn omgeving

De tweede bijeenkomst vond bij LG Flowers plaats waar Joyce Lansbergen de deelnemers heeft geïnspireerd met haar verhaal en hoe zij in staat zijn geweest om in een markt met meer aanbod dan vraag het verschil te maken.

Iedere deelnemer heeft voorafgaand aan de start van het programma een persoonlijkheidsanalyse gedaan. Tijdens deze bijeenkomst zijn de deelnemers zich bewust geworden van hun stijl en de impact daarvan op anderen. Daarnaast hebben zij de kansen en bedreigingen in de markt en sterktes en zwaktes van het eigen bedrijf in beeld gebracht om hier op in te spelen.

Bijeenkomst 3: Bedrijfsopvolging & het familiebedrijf

Tijdens de derde bijeenkomst was de groep te gast bij het 112 jaar oude familiebedrijf JUB Holland. Veel deelnemers staan aan de vooravond van een bedrijfsovername en daarom stond het thema ‘Bedrijfsopvolging & het familiebedrijf’ tijdens deze bijeenkomst op de agenda.

Want hoe maak je een overname bespreekbaar zonder afbreuk te doen aan de familiebanden? Hoe neem je de verantwoordelijkheid over en zorg je voor een duidelijke rol- en taakverdeling? En hoe zorg je dat er ruimte ontstaat om jouw visie op de toekomst invulling te geven?

Onder begeleiding van de trainers gingen de deelnemers aan de slag met deze vragen zodat zij het familiebedrijf (op termijn) met succes kunnen opvolgen.

De komende bijeenkomsten

De resterende twee bijeenkomsten gaan de deelnemers samen met trainers Hans Schoenmakers en Emile Langerak aan de slag met het maken van de juiste (strategische) keuzes, leiderschap en het thema samenwerking.

Interesse om ook deel te nemen?

Wil jij je bedrijf ook verder professionaliseren, inspelen op de kansen die er zijn en een bedrijfsvisie voor de komende jaren bepalen? En wil je je als ondernemer, bedrijfsleider of (beoogd) opvolger verder ontwikkelen op het gebied van ondernemerschap en leiderschap?
Bekijk hier het volledige programma of neem direct contact op met de coaches en trainers. Je kunt hen benaderen via mail op info@ondernemerschapacademy.nl of telefonisch op telefoonnummer 030 – 23 07 00.

Grote tevredenheid over deelname TOP Ondernemerschap Programma