bollen-bloemen-innovatie7

GroenDoenPlein op zaterdag 9 april in Sassenheim

Raak op zaterdag 9 april geïnspireerd en geënthousiasmeerd om zelf aan de slag te gaan met het vergroenen van huis en tuin. De gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen organiseren in samenwerking met De Groene Uitdaging het GroenDoenPlein van 11.00 tot 15.00 uur in Park Rusthoff in Sassenheim.
Groen-Doen-Plein-9-april-sassenheim-greenport

Een gezellige groene en duurzame markt, bedoeld om inwoners te inspireren en enthousiasmeren om zelf aan de slag te gaan met het vergroenen van huis en tuin. De markt prikkelt alle zintuigen doordat bezoekers actief mee kunnen doen aan workshops, vragen kunnen stellen over de groene mogelijkheden en proeven welke mooie lokale producten we hebben in de Bollenstreek.

Speciale gast

Lodewijk Hoekstra, bekend van het tv-programma Lodewijks Groene Geluk, is ook aanwezig op het GroenDoenPlein. Hij geeft bezoekers adviezen voor de tuin en je kunt hem vragen stellen. Om 11 uur verzorgt hij ook de opening.

Diverse pleinen

Het GroenDoenPlein bestaat uit kraampjes verdeeld over diverse pleinen, met voor ieder wat wils; van jong tot oud. Op het ProefPlein staan kraampjes met de lekkerste lokale en duurzame producten en kun je terecht voor fairtrade koffie en thee.

Op het GroenPlein kun je terecht om alles te weten te komen over het vergroenen van jouw tuin en leefomgeving. Met leuke workshops, informatie en lokale producten om te tuinieren. Het EnergiePlein is ingericht met informatie over het verduurzamen van je woning. Met informatie door de energiecoaches, over lokale energiecoöperaties en producten en manieren om energie te besparen of op te wekken. Op het CirculairPlein zie je wat er zoal te doen is op het gebied van de circulaire economie. Vol inspiratie van wat je zelf kunt doen, voorbeelden van lokale circulaire producten en projecten en workshops.

Ook voor de kleintjes

Ook voor de kleintjes is er van alles te doen. Zo is er een natuurspeurtocht over het terrein en zijn er leuke workshops en activiteiten. Bij de kraam van de schooltuin kun je een wildebijenhotel maken, op het CirculairPlein is een leuke workshop ‘scrap-art’ en bij Groei&Bloei kunnen de kinderen aan de slag met cupcakes van bloemen en bloemstukjes. 

Kijk voor meer informatie en de lijst met deelnemers op www.degroeneuitdaging.nl/groendoenplein.

GroenDoenPlein op zaterdag 9 april in Sassenheim