bollen-bloemen-innovatie7

GreenportCAFÉ: Huisvesting internationale medewerkers in Bollenstreek

Internationale medewerkers zijn niet weg te denken uit de Bollenstreek. Ze zijn onlosmakelijk verbonden met diverse sectoren in onze regio. Deze medewerkers hebben ook een plek nodig om te wonen en te ontspannen en dat is lastig in de Bollenstreek. Ook voor de lokale overheid is het een dossier dat aandacht vraagt. Wij gaan hier op woensdag 3 april dieper op in tijdens het GreenportCAFÉ: Internationale medewerkers en hun huisvesting in de Bollenstreek.
huisvesting-int.mw.greenportcafe

Internationale medewerkers zijn niet weg te denken uit de Bollenstreek. Ze zijn onlosmakelijk verbonden met diverse sectoren in onze regio. Van transport en logistiek tot zorg en de tuinbouw. Deze medewerkers, en dus collega’s, hebben ook een plek nodig om te wonen en te ontspannen. Iets wat met krapte op de huizenmarkt geen gemakkelijke taak is voor ondernemers én uitzenders. Ook voor de lokale overheid is het een dossier dat aandacht vraagt.

Waarom deze bijeenkomst?

Tijdens dit GreenportCAFÉ gaan we in gesprek met diverse partijen over de noodzaak van goede woon- en werkomstandigheden voor internationale medewerkers. Wat is daarvoor in de praktijk nodig en welke barrières zitten de realisatie daarvan in de weg?

In onze gesprekken met ondernemers en overheden ervaren we dat er – ondanks de goede wil van alle partijen – nog te weinig vooruitgang wordt geboekt op dit thema in de Duin- en Bollenstreek. Tegelijkertijd zien we dat internationale medewerkers een belangrijke bijdrage leveren aan de economie van de Bollenstreek en geven ondernemers en overheden aan dat het noodzakelijk is om meer grip te krijgen op de woon- en leefomstandigheden van deze groep medewerkers. Er is echter geen enkele organisatie die op dit thema individueel voortgang kan boeken. Alle betrokken stakeholders hebben elkaar hierbij nodig. Die samenwerking start met een open dialoog over dilemma’s, kansen en mogelijke oplossingen. Als Greenport Duin- en Bollenstreek faciliteren we deze dialoog graag. De uitkomsten gebruiken we om een shortlist aan concrete stappen/mogelijke projecten op te stellen.

Programma

16.30-17.00 uur   
Inloop

17.00 uur    
Welkom en inleidende presentatie – door Annemieke de Man

17.15-17.45 uur      
Ophalen van thema’s en activiteiten aan de hand van stellingen

17.45-18.15 uur    
Wrap-up en vervolgafspraken

18.15-18.45 uur     
Napraten onder het genot van een hapje en drankje

18.45 uur    
Einde

Dit evenement is een besloten bijeenkomst. Heb je vragen stuur dan een e-mail naar eva@greenportdb.nl.

GreenportCAFÉ: Huisvesting internationale medewerkers in Bollenstreek