bollen-bloemen-innovatie7

Glastuinbouw in de media: vooruitblik Kom in de Kas in de Telegraaf

In het komende weekend (zaterdag 6 en zondag 7 april) zetten veel glastuinbouwbedrijven in diverse regio's hun deuren open voor het publiek tijdens Kom in de Kas. De weersverwachtingen zijn prima, dus hoopt de organisatie ook dit jaar op een bezoekersstroom van ongeveer 200.000 belangstellenden. In de aanloop naar Kom in de Kas heeft de Telegraaf in haar regiobijlagen Haaglanden en Groot-Rotterdam een reportage gemaakt over innovaties in de glastuinbouw.
Kom-in-de-Kas-groene-liefde

Voor de reportage over Kom in de Kas bracht de journaliste een bezoek aan burgemeester Bouke Arends van Westland. In samenspraak met Team Communicatie van Glastuinbouw Nederland zijn ook de sierteeltbedrijven Vilosa (kalanchoë) en Harry Wubben (santini) bezocht.

Waar de Westlandse burgemeester in het artikel met name de toonaangevende internationale positie van het glastuinbouwcluster benoemt, leggen de telers René van Dop en Harry Wubben de nadruk op het innovatieve karakter van de sector. Innovaties die het publiek het komend weekend met eigen ogen kan bewonderen. Van Dop noemt specifiek de ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid en automatisering. Concrete voorbeelden van Wubben zijn de op zijn bedrijf ontwikkelde bioverblazer in de strijd tegen spint en luis en het gebruik van accu’s om stroom op te slaan.

In de bijlage de PDF van het artikel uit de Telegraaf van woensdag 3 april. Klik hier voor de website van Kom in de Kas.

Glastuinbouw in de media: vooruitblik Kom in de Kas in de Telegraaf