bollen-bloemen-innovatie7

Gezocht: Ondernemers en cursisten voor een cursus oriëntatie op / kennismaken met werken in de teeltsector

Gezocht: ondernemers en cursisten voor oriëntatie op werken in de teeltsector. Yuverta mbo Aalsmeer wil samen met LLO, Greenports Aalsmeer en Duin- en Bollenstreek, met omliggende gemeentes via Werkgroup mensen serieus enthousiasmeren voor een baan in de teelt(sector).
orientatie-werken-in-de-teeltsector-yuverta-greenport

Yuverta mbo Aalsmeer wil samen met LLO, Greenport Aalsmeer, Greenport Duin- en Bollenstreek en met omliggende gemeentes via Werkgroup mensen serieus enthousiasmeren voor een baan in de teelt(sector).

Wat gaan we doen?
We hebben een oriëntatietraject opgezet van negen dagdelen. Hierin laten we mensen kennismaken met de verschillende facetten en processen die het werken in de (sier)teeltsector kenmerken.

Wie is de doelgroep

Dit oriëntatietraject geschikt voor mensen die al werkzaam zijn in de sector maar hun kennis op het gebied van de teelt willen vergroten, maar voor wie het volgen van een hele opleiding misschien nog een brug te ver is.
Aan de andere kant kan het natuurlijk een mooie opstap zijn.
Daarnaast willen we mensen enthousiasmeren die nog niet in de sector werkzaam zijn en hen via dit traject kennis laten maken met de prachtige bedrijven die de sector telt.
Deze doelgroep wordt buiten de bedrijven geworven en de bedoeling is dat ze gedurende dit traject een half dagdeel in de week de cursus volgen en de resterende tijd bij een van de bedrijven betaald aan de slag kunnen. Aan het eind van het traject kunnen ook zij ervoor kiezen om de teelt-opleiding via deeltijd te volgen (BBL, 1 dag in de week naar school).

De kosten

Deelnemen aan dit traject kost 750 euro per cursist. De cursusprijs kan lager uitvallen wanneer zich meer dan tien kandidaten aanmelden.

Cursuslocatie

Yuverta mbo Aalsmeer wil de cursus aanbieden op haar locatie aan de Linnaeuslaan 2 te Aalsmeer, maar veel liever eigenlijk nog op de bedrijven, elke week een dagdeel op een ander bedrijf. Op die manier kunnen werknemers uit de sector ook wat netwerken en maken de nieuwe geworven mensen kennis met de verschillende bedrijven.

Startdata

In beginsel een dagdeel op de donderdag te starten in april.

Interesse of vragen?

Heb je een medewerker op het oog die je wil aanmelden? Of mag de cursus een dagdeel op jouw bedrijf verzorgd worden? Neem dan contact op met Kees Bakker, sr. opleidingsmanager & hotspotmanager Yuverta mbo Aalsmeer: k.bakker@yuverta.nl of 06-12390296
Mag Werkgroup een werkzoekende die dit traject wil gaan volgen, bij jouw bedrijf plaatsen? Neem dan contact op met Anneke de lange van Werkgroup: a.delange@werkreturn.nl of 06-30934585 / 085-4895879

Gezocht: Ondernemers en cursisten voor een cursus oriëntatie op / kennismaken met werken in de teeltsector