bollen-bloemen-innovatie7

Gedeputeerde Meindert Stolk op werkbezoek in de Duin- en Bollenstreek

Op dinsdagochtend 16 augustus aanstaande legt gedeputeerde Meindert Stolk van de provincie Zuid-Holland een werkbezoek af aan de Duin- en Bollenstreek. De gedeputeerde gaat langs bij verschillende bedrijven die actief zijn in de bollensector en zij geven een kijkje in wat er speelt in de sector.

In het afgelopen jaar heeft de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) samen met LTO Duin- en Bollenstreek en de Agrarische Jongeren Duin- & Bollenstreek (AJDB) input geleverd voor een nieuwe omgevingsvisie van de gemeenten in de Duin & Bollenstreek. Dit document is mede aanleiding van dit werkbezoek. De landbouwsector en in het bijzonder de bloembollensector wil de gedeputeerde op de hoogte stellen van datgene wat speelt in de sector op gebied van ruimtelijke ordening maar ook vertellen hoe de sector bezig is met verduurzaming.

Presentaties tijdens bedrijfsbezoeken

Tijdens het werkbezoek worden er presentaties verzorgd door mensen uit de hele keten van het vak. Niet alleen de kwekers, maar ook de handel, Greenport Duin- en Bollenstreek, de gemeenten en afvalverwerker Meerlanden N.V. komen aan het woord.

Er worden tijdens het werkbezoek drie bedrijven bezocht: W.A.M. Pennings in Noordwijkerhout, JUB Holland in Noordwijkerhout en Royal Van Zanten Flowerbulbs in Hillegom.

Gedeputeerde Meindert Stolk op werkbezoek in de Duin- en Bollenstreek