bollen-bloemen-innovatie7

Finale Dragons Den Yuverta

Studenten van Wellantcollege Aalsmeer - leerjaar 2 en 3 van de opleidingen Green Production en International Green Business - hebben de afgelopen maanden praktijkopdrachten uitgevoerd bij onder andere tuinbouwbedrijven en pitchen de uitkomsten tijdens een Dragons Den.
Dragons-Den-wellantcollege-greenport-duin-en-bollenstreek

Zo onderzochten de leerlingen een app voor Poolse medewerkers, Co2 opslag in planten en het kweken en verkopen van koraal. De resultaten die zij al eerder presenteerden tijdens de voorrondes zijn verrassend en leuk!

Voorrondes

Tijdens twee voorrondes hebben 16 groepjes studenten (van leerjaar 2 en 3) korte pitches gegeven over hun project en de uitkomsten daar van. Van deze 16 groepjes zijn er ca. 8 (4 uit elk leerjaar) die in de finale staan op 29 maart. In deze finale presenteren de studenten hun project aan deskundige jury – bestaande uit vertegenwoordigers vanuit de Greenports Aalsmeer, Duin- en Bollenstreek en Boskoop en de Rabobank – die de studenten onder andere beoordelen op presentatietechnieken en innovativiteit. Daarnaast maken ze kans op mooie prijzen, mede mogelijk gemaakt door Rabobank. Uiteraard wordt he event geheel coronaproof georganiseerd.  

De Dragons Den wordt mede mogelijk gemaakt door het practoraat Circuliare Agribusiness en staat onder leiding van Rahmat Peypers.

Meekijken?

De presentaties op maandag 29 maart vinden plaats tussen 11.00-13.30 uur en zijn via een livestream te volgen. Wil je meekijken? Stuur dan een e-mail naar Petra Hogervorst van Greenport Aalsmeer: petra@greenportaalsmeer.nl of Charlotte Braat van het Yuverta: cam.braat@wellantcollege.nl.

Finale Dragons Den Yuverta